Gelagat Anak-anakku

Assalamualaikum,

Harini baru dapat nak cerita ape yang berlaku 2 malam lepas. Arissa Oh Arissa.. Puteri sulung mama & papa ni.. Macam-macam gelagatnya.. 

Yang sebenarnya, sebaik papa masuk bilik selepas selesai makan malam...

Papa: Mama, Meal Shakes kita ada stok lagi tak?
Mama: Ada.. Kenapa?
Papa: Ada kat mana? Yang kat dapur tu dah habis.
Mama: Ohh.. Ye ke? .....

Belum pun sempat saya jawab kat mana Meal Shakes tu, si Arissa dah tersenyum tersengih-sengih dengan muka excited! Jadi pelik la mama & papa dia ni.. Kenapa pulak si Arissa ni? Dengan pantasnya die berlari ke arah satu kotak, bawah meja. Ditariknya keluar kotak tu.. Tau kotak apa? Ni ha.. Kotak Shaklee yang baru di restock barang-barangnya. 

 
Alahai la Arissa.. Buat terkejut mama & papa je tiba-tiba berlari. Padahal bukan cakap dengan dia pun! Hehehe.. Tengoklah tu.. Sampai dipeluknya canister Meal Shakes tu. Punya la sayang!

Tapi memang Arissa suka sangat dengan Meal Shakes. Dia akan mintak 'milk sedap' everytime nak susu. 

Milk sedap = Susu + Meal Shakes.

Itu lah cerita Arissa dua malam lepas. 

Alina? Si Alina lagi la banyak gelagatnya. Dengan pelat-pelat lagi bercakap. Punya la banyak babydoll dan mainan yang seangkatan dengannya, remote control Astro jugak jadi 'baby'.. Alahai... Jom kita tengok video ni...

video

Itulah dulu ceritera gelagat anak-anak untuk kali ini.. hehe.. Semoga semua terhibur... ^_^

.: MamaCilik :.

Sila 'Share' jika anda rasa entri ini bermanfaat

No comments :

Post a Comment