Omega Guard Shaklee: Berkesan Membantu Kolesterol Tinggi Turun

Assalamualaikum dan salam sejahtera untuk pembaca mamacilik.com yang setia ^_^

Dalam entry yang lepas, saya kongsikan dengan anda tentang bagaimana Phytocol-ST Shaklee membantu dalam mencegah pembentukan kolesterol secara semulajadi.

Masih ingat??

Hari ni saya nak kongsikan pula tentang bagaimana kita nak turunkan bacaan kolesterol tinggi dengan cara semula jadi. Sudah semestinya dengan salah satu vitamin dalam Set Kolesterol Shaklee.

Omega Guard  Shaklee merupakan minyak ikan yang tinggi dengan kandungan Omega-3, EPA, dan DHA. Ia terbukti berkesan dalam membantu menurunkan kolesterol tinggi.

Asid lemak Omega 3 yang menepati gred farmaseutikal

Bukan calang-calang fish oil, Omega Guard Shaklee yang berfungsi menurunkan tahap kolesterol tinggi ni menjalani 3 peringkat proses penyulingan tau. Bukan simply ambil minyak dan lemak ikan dan jual!

Omega Guard menepati gred farmaseutikal yang ditetapkan. Ia dihasilkan dari ikan laut beriklim sejuk. 

Anda tahu apa jadi kepada Omega Guard yang diletakkan di dalam freezer??

Omega Guard Shaklee jika di letakkan di dalam freezer berjam-jam lamanya sekali pun, ianya TIDAK BEKU! 

Itu tandanya, kandungan Omega Guard Shaklee bukan air, bukan lemak ikan! 

Ianya minyak ikan berkualiti tinggi yang tinggi dengan kandungan Omega 3, EPA, DHA!

Omega Guard menjalani 3 kali proses penyulingan bagi memastikan ianya bebas merkuri dan pencemaran

Jadi.. Kenapa Pentingnya 3 PROSES PENYULINGAN Dalam Penghasilan Omega Guard???



  1. Menapis logam berat seperti merkuri dan pencemaran-pencemaran lain
  2. Mencegah oksidasi dan trans lemak
  3. Mengurangkan bau dan rasa ikan ke tahap yang minima

Macam mana proses penyulingan molekul berperingkat (Triple Molecular Distillation) ni? Haa.. Itu nanti saya akan kongsikan dalam entry yang lain ya. ^_^

TIPS Memilih Fish Oil Terbaik!


Perbandingan minyak ikan (fish oil). Lemak ikan atau Omega 3 yang banyak terkandung di dalam Omega Guard Shaklee?

Omega Guard Shaklee semestinya mempunya kepekatan omega 3 yang paling tinggi berpandukan gred farmaseutikal iaitu sebanyak 85% daripada kandungan Omega Guard!

Dalam pada kita memilih minyak ikan untuk dijadikan supplement dalam diet kita setiap hari, pastikan ianya kaya dengan Omega 3, EPA, dan DHA. Baca label di belakang botol untuk mengetahui adakah ianya hanya banyak dengan lemak ikan atau tinggi dengan Omega 3, EPA, dan DHA?

Lihat juga kandungan setiap biji dan setiap hidangan (per serving) yer. Lain maksudnya tu. 

Ia sangat penting bagi memastikan apa yang kita pilih adalah yang tepat dan berkesan. InsyaAllah.


KALAU PHYTOCOL-ST MENCEGAH KOLESTEROL MELEKAT DALAM BADAN KITA, JADI 

APA FUNGSI OMEGA GUARD??


Omega Guard Shaklee yang kaya dengan Omega-3 ni berfungsi untuk menurunkan kolesterol yang dah lama ada, yang lama betapa dalam badan kita. 

Asid lemak omega-3 yang terkandung dalam Omega Guard Shaklee ini lah yang jadi 'hero' dalam usaha nak turunkan tahap kolesterol. Biasanya mereka yang mengalami kolesterol tinggi ni seringkali dikaitkan dengan risiko serangan jantung! 

Dengan mengamalkan Omega-3 secara konsisten di dalam diet harian kita, ia dapat mengurangkan risiko kematian mengejut secara signifikan kerana Omega-3 dapat mencegah daripada penggumpalan darah.
HDL yang meningkat di dalam darah dapat membantu membawa keluar LDL dari badan kita

Antara KEBAIKAN lain bagi OMEGA-3 ni adalah ia dapat menurunkan kadar triglyceride dan kolesterol jahat, LDL. Ia juga dapat meningkatkan meningkatkan kolesterol baik (HDL), seterusnya menurunkan tekanan darah. Kadar triglyceride dalam darah merupakan indikator terbaik bagi mengenalpasti kesihatan jantung kita.

Jadi, disamping kita cuba untuk elak dan cegah kolesterol daripada bertambah dalam badan kita dengan Phytocol-ST, kita usaha untuk buang dan turunkan paras kolesterol yang dah sedia ada dalam badan kita ni dengan Omega Guard Shaklee. Barulah seimbang! ^_^

Kita cegah yang baru nak masuk dan kita buang yang dah lama dalam badan kita.



Semulajadi, Omega Guard minyak ikan berkepekatan dan berkualiti tinggi


Selaras dengan motto Shaklee yang SENTIASA SELAMAT, SENTIASA SEMULAJADI, SENTIASA BERKESAN, Omega Guard Shaklee sangat dijaga kualitinya. Hanya yang terbaik akan dihasilkan dan dipasarkan. 

Omega Guard Shaklee sangat terkenal dengan fungsinya yang dapat membantu mengawal penjagaan jantung terutamanya di kalangan orang dewasa dan warga emas. Faham dan ingat tu ya! 

Apa Kata Mereka Yang Telah Bebas Kolesterol Tinggi Berkenaan Omega Guard?

Testimoni customer yang masih sangat muda berumur 24 tahun tapi berkolesterol tinggi!

Customer yang belikan Omega Guard dan set kolesterol untuk suami tersayang. Alhamdulillah berkesan!

Testimoni seorang yang sangat aktif dalam sukan dan larian (marathon) - Iron Man!

Keputusan ujian kolesterol yang tinggi sebelum dan kolesterol turun selepas mengamalkan Omega Guard di dalam Set Kolesterol Shaklee

 
Perubahan kepada kolesterol tinggi yang kemudiannya mendapat bacaan normal! Alhamdulillah.

Jika anda, suami/isteri, mak/ayah, keluarga anda mempunyai kolesterol tinggi, saya sangat syorkan anda mencuba dan menghadiahkan kepada yang tersayang, Omega Guard, fish oil keluaran Shaklee ni. Ianya lebih selamat, berkesan dan semulajadi berbanding ubat-ubat kolesterol yang berasaskan drugs di luar sana tu.

Oh ya, pastikan juga anda mendapat konsultasi yang betul dalam cara pengambilan Omega Guard untuk keberkesanan yang optimum. FREE consultation untuk customer Mamacilik Empire semestinya. Hubungi saya di 012-2207966 sekarang!

Affni Shahida
Certified Mini Nutritionist

TERCARI-CARI ALTERNATIF KEPADA UBAT KOLESTEROL & DARAH TINGGI?

MENCARI SUPPLEMENT UNTUK KESIHATAN DIRI & KELUARGA TERSAYANG?
Ingin mencuba alternatif semulajadi untuk kesihatan berpanjangan?

FREE CONSULTATION,
AFFORDABLE PRICE, 
&
BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!

Sila 'Share' jika anda rasa entri ini bermanfaat

No comments :

Post a Comment