Cara Bebas Hutang Melalui Bisnes Spa TWB


By: Affni Shahida Jamaludin

Hutang? Arrghh!!! Memang stress kalau fikir pasal hutang ni kan. Asal dapat gaji tiap bulan, time tu jugak boleh habisss gaji tu bayar hutang.

Biasakan dengar orang sekeliling kita yang ada masalah hutang:
đŸ’¸HUTANG PTPTN / STUDY LOAN
đŸ’¸HUTANG KREDIT KAD
đŸ’¸HUTANG KAWAN/KELUARGA
đŸ’¸HUTANG LOAN KERETA
đŸ’¸HUTANG LOAN RUMAH
đŸ’¸HUTANG PERSONAL LOAN
đŸ’¸HUTANG LOAN NAK KAHWIN

Kalau nak disenaraikan memang panjang berjela kan! Kat atas ni yang paling famous lah.

TIPS BEBAS HUTANG

1. Senaraikan segala hutang yang ada
2. Nyatakan jumlah setiap hutang
3. Letak priority kepada hutang yang mempunyai kadar faedah (interest) yang tinggi
4. Buat senarai belanjawan setiap bulan
5. Kawal dan rekod duit keluar masuk setiap bulan
6. Pastikan perbelanjaan bulanan tidak melebihi income
7. Rancang perbelanjaan setiap bulan! <- ini yang ramai gagal lakukan
8. Buat tabung khas setiap hutang
9. Jangan tambah hutang baru!
10. Cari income tambahan (duit tepi) yang menggunakan modal yang paling minima tetapi dapat maximize keuntungan

Cukuplah 10 tips bebas hutang untuk sekarang ni. 

CARA BEBAS HUTANG DENGAN BISNES SPA TWB

Boleh kata, semua orang ada hutang masing-masing. Mana taknya, seawal kita melangkah masuk ke universiti lagi kita dah diajar dan didedahkan dengan hutang pembiayaan pendidikan. 

Tapi apa nak buat. The damage has been done bak kata omputih. Risau memang risau. Stress jangan cerita lah kan. Percaya tak kalau saya kaya, ramaiii sangat beautician TWB kita yang dah langsaikan hutang-hutang yang membelenggu hidup ni dengan income dari spa wanita TWB. Percaya tak? Dan ramai juga yang masih berusaha nak langsaikan hutang-hutang ni. 



Seriously memang bisnes mobile spa TWB (spa wanita) ni sangattt membantu kami semua di TWB untuk settlekan hutang secepat mungkin.

Macam saya sendiri, hutang loan kereta memang saya guna income dari penjuru ke-2 dalam TWB. Ehh.. Penjuru-penjuru pulah eh? 

Tahu kan TWB boleh buat duit dari 5 penjuru income! Haaa.. special tau. Langsung tak sama dengan bisnes spa conventional ok. So untuk loan kereta saya guna income spa TWB dari penjuru yang ke-2. Macam tu jugak dengan loan rumah, dan loan PTPTN, pun saya guna income dari penjuru ke-2 spa cara TWB ni.

Wahhh.. Ni baru cerita pasal 1 penjuru income je dah boleh cover 3 jenis hutang.

So far, hutang-hutang lain boleh kata tak ada la. So income dari penjuru yang lain tu boleh la masuk dalam tabung travel, tabung kecemasan, simpanan, pelaburan, dan sebagainya.

Haa nampak tak? 5 penjuru income dalam spa TWB dah boleh cover semua hutang siap simpanan dan pelaburan lagi tau. 

Apa pun, di samping kita usaha sungguh-sungguh nak bebas hutang ni, doa pun kita jangan tinggal. Minta dengan Allah untuk dapat bayat semua hutang ni. Keluar dari belenggu hutang.


3 AMALAN SELESAI HUTANG DARI USTAZ EBIT LEW

1. Baca doa ini pagi dan petang:


2. Setiap kali masuk rumah, BERI SALAM, baca surah AL-IKHLAS 3 kali, selawat ke atas Nabi Muhammad SAW

3. Jaga solat awal waktu.

ANTARA KEJAYAAN BEAUTCIAN SPA NATURAL TWB







Haaa.. Best kan! Excited sangat!

TWB? Dari tadi asyik sebut TWB. TWB apa?

Alaa.. TWB lah. The Walking Beauty Project! Spa wanita. Spa natural gitew!

Nak spa apa? Cakap je. 

✔️Nak cantikkan kulit muka? Facial ada.
✔️Nak bakar lelemaks kat badan? Sauna lah kite. Ada. Jangan risau.
✔️Nak gosok kasi hilang daki-daki, sel-sel kulit mati kat badan? Scrub boleh, lulur boleh.
✔️Nak kasi kulit mulus halus? Jom kita mandi aura susu.
✔️Nak kahwin? Haa.. boleh sangat dengan Pakej Spa Pengantin.

Ehh.. Dah kenapa cara cakap ni pun dah macam makcik-makcik bawang? Hahaha..

Kami di TWB adalah spa Shaklee. Spa natural yang guna semua produk natural. Produk yang ada bahan kimia bahaya?? NO-NO!

Kalau anda, kawan-kawan anda, ahli keluarga anda nak dapatkan servis spa, boleh hubungi saya, ataupun mana-mana beautician TWB seluruh Malaysia berdekatan anda. 

Andai juga ada yang nak join kami di TWB, kehadiran anda sangat kami alu-alukan. 


JOM BUAT DUIT DENGAN MOBILE SPA TWB!

KAMI ADALAH THE WALKING BEAUTY TEAM!


Tunggu apa lagi??

Trainers TWB berada di SELURUH MALAYSIA!

Jom sama-sama kita jana pendapatan dengan skill mobile spa dengan TWB sekarang!

Let's be part of us!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Hubungi AFFNI di 012-2207966 untuk tempahan tarikh kursus. 

Tempat adalah terhad bagi setiap sesi!



Sila 'Share' jika anda rasa entri ini bermanfaat

No comments :

Post a Comment