OMEGA GUARD: BERTINDAK SEBAGAI ANTI RADANG (ANTI-INFLAMATION)

Biasa kita dengar sering dikatakan asid lemak Omega 3 sangat membantu dalam perkembangan otak terutamanya kanak-kanak kan? Dalam perkongsian yang lepas pun Kak Aff ada share tentang KEPENTINGAN OMEGA 3 DALAM PERKEMBANGAN OTAK KANAK-KANAK. Tahukah anda? Omega 3 yang terdapat dalam Shaklee Omega Guard bertindak sebagai anti radang (anti-inflamation) pada keseluruhan badan kita!


INFLAMASI ADALAH PUNCA BAGI KEBANYAKAN PENYAKIT


Dikatakan inflamasi adalah punca bagi kebanyakan penyakit. Jom kita tengok apa itu INFLAMASI atau dalam bahasa mudahnya, apa itu RADANG?


Inflamasi mula berlaku apabila bahagian tubuh terasa panas, merah, dan bengkak termasuk panas badan dan gusi bengkak. Gejala ni dianggap biasa bagi rakyat Malaysia tidak mengira bangsa.

Inflamasi yang berpanjangan adalah sangat tidak bagus. Ia akan memberi kesan kepada kesihatan yang menyebabkan kecederaan kepada tisu, salur darah, dan sendi kita.

Tapi tahukah anda apakah PUNCA INFLAMASI?

Inflamasi berpunca dari 4 masalah ini:

OMEGA 3 PENTING UNTUK PERKEMBANGAN OTAK KANAK-KANAK

Percaya atau tak kalau Kak Aff katakan, perkembangan otak kanak-kanak bermula sejak dari dalam kandungan lagi? Salah satu nutrien yang sangat penting dalam membantu perkembangan otak anak-anak kita adalah khasiat daripada Omega 3.

Kalau dulu, Kak Aff pun sekadar dengar apa orang kata, apa doktor kata, sekadar baca gitu-gitu je dalam artikel berkaitan. Tapi, sejak dah ramai anak ni (5 orang kira ramai la kan? hehe..) lagi-lagi sejak diamanahkan sebagai Shaklee Product Trainer ni, Kak Aff banyak membaca, belajar, dan mengkaji tentang nutrisi. Salah satunya tentang khasiat Omega 3 ni lah.


Alina Sarah, 7 tahun (2018) merupakan anak kedua daripada 5 beradik. Seorang yang sangat SANGAT terperinci dalam segala hal yang dilakukan. Kalau dia bercerita, dari A sampai Z detail tau dia akan cerita. Penat mama & papa dia tunggu apa la dia nak sampaikan sebenarnya. Hehe..

NEGATIF MODAL TAPI BERJAYA DAPAT RM2100 SEPANTAS KILAT

Lagi-lagi masalah dan isu yang sama. MODAL!

Baru-baru ni saya ada kongsikan tentang kisah anak didik bisnes mobile spa TWB saya sendiri, Aina yang melalui liku-liku hidup yang sangat mencabar namun berjaya dapat modal seterusnya berjaya dapat balik modal dalam tempoh sepantas 12 hari walaupun secara part time! 

Kalau anda belum pernah ikuti kisah Aina, boleh baca di BERJAYA BALIK MODAL DALAM 12 HARI DENGAN BISNES MOBILE SPA TWB!

Hari ini, sekali lagi saya nak kongsikan kepada pembaca mamacilik.com semua tentang seorang TWB beautician, Amy yang pada asalnya ZERO MODAL tapi berjaya dapatkan modal bila beliau percaya dan sangat yakin. 


Apa pengakhiran kisah Amy? Jom sama-sama kita ikuti selanjutnya...

BERJAYA BALIK MODAL DALAM 12 HARI DENGAN BISNES MOBILE SPA TWB!

Modal. Perkara pertama yang sering menjadi halangan kepada mereka yang berminat nak sertai PERSONAL COACHING KURSUS MOBILE SPA TWB. Percayakah anda kalau saya kata, salah seorang anak didik bisnes mobile spa saya BERJAYA BALIK MODAL DALAM 12 HARI DENGAN BISNES MOBILE SPA TWB secara part time!

Kisah yang saya nak kongsikan hari ni adalah kisah seorang wanita, boleh kata muda lagi, yang bukan dari keluarga yang senang, keluarga pula ditimpa pelbagai ujian, tetapi beliau berusaha untuk dapatkan modal sebab beliau tahu hanya dengan sertai KURSUS MOBILE SPA TWB ni seterusnya buat bisnes Mobile Spa TWB beliau dapat capai impian, beliau dapat uruskan segala komitmen yang terletak di atas bahu beliau sebagai seorang anak.

PROVEN RESULT BISNES MOBILE SPA TWB

Jom kita ikuti perkongsian beliau:

Saya Aina Syaheera, dari Kuching Sarawak.