YOUTH SHAKLEE BERSAMA SPA TWB

By: Affni Shahida Jamaludin

Semua orang sedia maklum Mobile Spa dan Home Spa TWB ni guna semua bahan semulajadi dalam setiap treatment spa termasuklah facial. Tapi produk apa yang Home Spa dan Mobile Spa TWB ni guna untuk facial? Apa 'hero' produk dalam TWB sehinggakan ramai sangat customer puas hati dan repeat servis spa?

"Spa TWB guna produk skincare apa?"

Untuk pengetahuan semua, spa The Walking Beauty (TWB) menggunakan skin care yang semulajadi, dijamin selamat, dan berkesan untuk mendapatkan kulit yang awet muda sehingga 10 tahun tau!

Haa... Siapa yang memang follow mamacilik.com semestinya dah tau skincare apa yang Mobile Spa TWB guna kan? Hehe..

Boleh refer dan baca perkongsian saya sebelum ni tentang YOUTH SHAKLEE SKINCARE - 100% TERBUKTI BERKESAN!

YOUTH skincare ni dah menjalani penyelidikan selama bukan 8 minggu, bukan 8 bulan, tapi 8 TAHUN, baru lah Shaklee release untuk pasaran. 

✅100% vegan
✅Cruelty free
✅Gluten free
✅Clinically proven to have a younger looking skin
100% wanita telah dibuktikan secara klinikal memiliki kulit yang kelihatan lebih muda selepas 7 hari
✅2/3 daripada wanita telah dapat mengubah usia kulit mereka 10 tahun lebih muda!
✅Clinical result without compromise
✅Proven by skin index

Untuk pengetahuan anda, Skin Index yang Shaklee guna ni bukan berdasarkan testimony atau feedback pengguna. Bukan juga macam Skin Analysis yang kita buat tu tau. Alaa.. yang mesin check tahap kulit kita. NO NO ! Bukan!

Skin Index yang Shaklee buat ni involve Mathematical Model/Equation dan statistical data. Siapa yang buat ni? Pakar kulit antarabangsa!

Clinical Study Shaklee involved data > 100 womens, termasuk caucasians & Asians, 20 womens of each Age; 20 tahun, 30 tahun, 40 tahun, 50 tahun, 60 tahun.
Shaklee telah mengukur 8 TANDA UTAMA PENUAAN iaitu:


YOUTH SHAKLEE SKINCARE - 100% TERBUKTI BERKESAN

By: Affni Shahida binti Jamaludin

Satu dunia dah tahu tentang pelancaran YOUTH SHAKLEE SKINCARE!

Di Malaysia, Youth Shaklee Skincare telah dilancarkan pada 1 Mac 2018 yang lalu. Sambutannya sangat memberangsangkan. Bayangkanlah dalam 3 hari je 1st batch Youth yang dibawa masuk ke Malaysia dah licin! 3 hari je tuuu!

Kenapa famous sangat Youth Shaklee Skincare ni agaknya yer?


KEPUTUSAN KLINIKAL TANPA KOMPROMI

Youth telah dihasilkan secara klinikal oleh pakar-pakar kulit bertaraf antarabangsa. Research (R&D) pun dah dijalankan selama bukan 8 minggu, bukan 8 bulan, tapiiii 8 TAHUN! 

Bukan calang-calang tau YOUTH ni. Mr. Roger Barnett (CEO Shaklee Corporation) sendiri bagitau masa Business Leaders Conference 2018 ni yang dah banyak kali saintis Shaklee propose kat Mr. Roger untuk lancarkan produk YOUTH skincare ni. Tapi dari tahun ke tahun Mr. Roger tetap tak puas hati dengan hasilnya. Mr. Roger kata, "Shaklee family deserves more that this!"

So after 8 years ni lah baru YOUTH dilancarkan dan sekarang dalam proses patenkan produk & fomulasi YOUTH.

Indeks usia kulit (skin index) telah membuktikan secara klinikal bahawa YOUTH terbukti berkesan tehadap penampilan dan usia kulit. Amazing sangat!



INDEX USIA KULIT (SKIN AGE INDEX) digunakan untuk mengukur penampilan tanda-tanda penuaan kulit dengan data klinikal yang berasaskan fakta. Antaranya ialah:-

🌷 Kedutan Kulit  🌷 Tona Kulit
🌷 Tekstur Kulit  🌷 Seri Kulit
🌷 Saiz Pori  🌷 Keanjalan
🌷 Hiperpigmentasi  🌷Kekenduran

1500 bahan terlarang yang TIDAK DIGUNAKAN dalam YOUTH skincare

APA YANG TERKANDUNG DALAM YOUTH NI?

Cara Bebas Hutang Melalui Bisnes Spa TWB


By: Affni Shahida Jamaludin

Hutang? Arrghh!!! Memang stress kalau fikir pasal hutang ni kan. Asal dapat gaji tiap bulan, time tu jugak boleh habisss gaji tu bayar hutang.

Biasakan dengar orang sekeliling kita yang ada masalah hutang:
💸HUTANG PTPTN / STUDY LOAN
💸HUTANG KREDIT KAD
💸HUTANG KAWAN/KELUARGA
💸HUTANG LOAN KERETA
💸HUTANG LOAN RUMAH
💸HUTANG PERSONAL LOAN
💸HUTANG LOAN NAK KAHWIN

Kalau nak disenaraikan memang panjang berjela kan! Kat atas ni yang paling famous lah.

TIPS BEBAS HUTANG

1. Senaraikan segala hutang yang ada
2. Nyatakan jumlah setiap hutang
3. Letak priority kepada hutang yang mempunyai kadar faedah (interest) yang tinggi
4. Buat senarai belanjawan setiap bulan
5. Kawal dan rekod duit keluar masuk setiap bulan
6. Pastikan perbelanjaan bulanan tidak melebihi income
7. Rancang perbelanjaan setiap bulan! <- ini yang ramai gagal lakukan
8. Buat tabung khas setiap hutang
9. Jangan tambah hutang baru!
10. Cari income tambahan (duit tepi) yang menggunakan modal yang paling minima tetapi dapat maximize keuntungan

Cukuplah 10 tips bebas hutang untuk sekarang ni. 

CARA BEBAS HUTANG DENGAN BISNES SPA TWB

Boleh kata, semua orang ada hutang masing-masing. Mana taknya, seawal kita melangkah masuk ke universiti lagi kita dah diajar dan didedahkan dengan hutang pembiayaan pendidikan. 

Tapi apa nak buat. The damage has been done bak kata omputih. Risau memang risau. Stress jangan cerita lah kan. Percaya tak kalau saya kaya, ramaiii sangat beautician TWB kita yang dah langsaikan hutang-hutang yang membelenggu hidup ni dengan income dari spa wanita TWB. Percaya tak? Dan ramai juga yang masih berusaha nak langsaikan hutang-hutang ni. 



TOP 10 PRODUK SHAKLEE - BEST SELLERS!


By: Affni Shahida Jamaludin

Assalamualaikum semua pembaca setia mamacilik.com!

Baru saya perasan selama bertahun-tahun saya tulis blog ni rupanya saya tak pernah pun cerita / kongsikan tentang produk Shaklee yang mana yang paling top, produk Shaklee yang mana yang menjadi kegilaan ramai. So hari ni saya nak kongsikan dengan anda semua produk Shaklee yang mana merupakan BEST SELLERS! Jom kita tengok, 

TOP 10 PRODUK SHAKLEE YANG WAJIB ANDA TAHU!

1. VIVIX


Vivix semestinya sentiasa mengungguli dan jadi premium produk Shaklee. Siapa yang tahu khasiat dan betapa powernya Vivix ni dalam membantu memperbaiki sel badan kita yang rosak hingga ke tahap DNA, memang dia takkan pernah tinggal nak ambik Vivix. Seriously, it is an amazing products! Kalau tak, takkan dia jadi nombor 1 kannnn 😊

Kalau nak tahu lebih lanjut tentang Vivix ni, saya pernah kongsikan dalam entry "Vivix Shaklee Anti Penuaan Pada Tahap Sel".

2. ESP


Produk Shaklee yang nombor 2 top yang memang sentiasa menjadi hot item tak kira lah waktu biasa ke apatah lagi waktu promo macam sekarang ni. Haaa.. ESP nama diberi. Makanan yang WAJIB ADA KETIKA BULAN PUASA

Mungkin ada orang kata, air soya banyak je jual kat pasaraya, or boleh je buat sendiri. Tapi ia tak sama yer. Mungkin boleh baca dulu tentang KENALI SOYA PILIHAN ANDA & BAGAIMANA MEMILIH SOYA TERBAIK?