Luka Kencing Manis Jadi Sakit Selepas Makan Vivix Shaklee!

Hari ni saya nak share satu kisah pendek kesan pengambilan Vivix terhadap penghidap diabetes. Kisah yang saya nak kongsi ni sebenarnya berlaku kepada sahabat suami saya sendiri. Saya gelarkan beliau Abang H.

Sedikit latar belakang Abang H. Abang H ni seorang bekas askar yang dulunya berkhidmat di bahagian medik (dalam askar). Abang H merupakan seorang penghidap diabetes / kencing manis yang mana, kaki pun dah mula hitam.

Apabila kaki pesakit dah mula hitam, gangrene akan mula terjadi apabila tisu pada anggota badan kita mati/rosak. Vivix membantu baiki (repair) sel-sel dan tisu yang rosak.

Suatu hari Abang H contact saya dan suami bertanyakan tentang Vivix untuk masalah kesihatan (diabetes) yang dihadapinya. Setelah bercerita tentang latar belakang kesihatan, dan mendapat consultation, Abang H pun bersetuju untuk mengambil Vivix sebagai makanan tambahan (supplement), ikhtiar untuk masalah diabetes dan kaki yang luka. 

Tau la kan kalau orang diabetes lukanya macam mana.. Kaki memang dah hitam. huhu.. kesian tengok..

Eh sekejap.. Vivix tu apa?

Ok.. Bagi yang belum kenal Vivix, boleh baca dalam entry saya yang lalu tentang:
"VIVIX SHAKLEE - Supplement Anti-Penuaan Pada Tahap Sel!"

Now kita sambung cerita Abang H....

APA JADI LEPAS 2 MINGGU MAKAN VIVIX?

Selepas 2 minggu pengambilan Vivix, Abang H beritahu yang luka pada kakinya makin sembuh. Syukur alhamdulillah. Sangat bersyukur tau sebab orang yang ada kencing manis ni kalau dah luka memang susah nak sembuh.

Tapi... Abang H kata dia ada rasa sakit sikit-sikit kat kaki tu. Sebelum ni masa luka tu teruk, tak sakit pun!

Dia tanya, "Kenapa sakit pula? Bukan patut makin sembuh?"

Kaki Penghidap Kencing Manis (Diabetes)

Ini penerangannya...

"Sebelum ni kaki tu dah start hitam. Deria rasa pun kurang baik (nerve damage). Luka pun dah tak rasa sakit kan? Jadi, sakit tu lah sebenarnya petanda baik sebab reseptor pada bahagian kaki tu dah mula berfungsi sebab luka makin sembuh." 
^_^

Boleh pulak Abang H buat lawak lepas tu.. Dia kata lepas ni boleh la main bola! Hahaha..

Syukur alhamdulillah..

Seronok sangat dapat tambah nilai hidup orang lain. Itulah nikmat yang saya dapat bila dah masuk dalam bidang nutrisi ni. Erti hidup pada memberi..

Affni Shahida
Certified Mini Nutritionist

ANDA / AHLI KELUARGA PENGHIDAP DIABETES / KENCING MANIS?
INGIN DAPATKAN VIVIX SPECIAL BULAN INI?

MENCARI SUPPLEMENT UNTUK KESIHATAN DIRI & KELUARGA TERSAYANG?
Ingin mencuba alternatif semulajadi untuk kesihatan berpanjangan?

FREE CONSULTATION,
AFFORDABLE PRICE, 
&
BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!

Sila 'Share' jika anda rasa entri ini bermanfaat

BILA VITAMIN ITU BUKAN LAGI VITAMIN? JADI RACUN KE??

Pernahkah anda dengar ada sesetangah orang yang mengamalkan dos-dos besar atau mega dos vitamin dalam diet harian mereka? 

Selamat ke? Atau jadi racun???

Adakah benar apa yang mereka ambil dan makan itu adalah kategori vitamin? 

Semulajadi kah ia? 



Atau sebenarnya selama ni kita makan vitamin sintetik??

Banyak persoalan yang timbul sebenarnya. Jom kita rungkai untuk lebih faham agar untuk kebaikan bersama.

MEGA DOS VITAMIN

Selalu kita dengar mereka yang sangat 'taksub' dengan vitamin dan supplements (makanan tambahan) bukan sekadar mengamalkan mega dos vitamins untuk diri sendiri sahaja malah mencadangkan kepada orang lain juga untuk turut mengamalkan mega dos vitamin.

Adakah ianya BERBAHAYA?

Ya dan tidak. Ia sebenarnya bergantung kepada tahap kesihatan dan latar belakang seseorang.



Keperluan nutrisi setiap individu adalah berbeza. Ia bergantung kepada tahap kesihatan kita dan latar belakang penyakit (jika ada). Sebab itulah sangat penting bagi setiap individu yang ingin mengambil supplements untuk merujuk kepada pakar nutrisi, dietition, juga doktor yang merawat (jika ada penyakit). Ia bukan sewenang-wenangnya boleh dan sesuai dibeli di mana-mana sahaja.


Supplements atau dalam erti kata lain adalah makanan tambahan yang mengandungi vitamins dan minerals yang diperlukan oleh badan kita. Ia memenuhi nutrisi yang lompong (nutrition gap) dalam badan kita akibat pemakanan seharian kita yang kurang seimbang. Lebih-lebih lagi untuk mereka yang sangat gemar mengambil fast-food sebagai salah satu menu yang mudah dan cepat dalam zaman yang serba sibuk sekarang ni.


JADI, BILAKAH SESUATU VITAMIN ITU BUKAN LAGI VITAMIN?

VIVIX SHAKLEE - Supplement Anti-Penuaan Pada Tahap Sel!

"Saya selalu dengar orang cakap mengenai Vivix dan bagaimana Vivix telah berjaya membantu ramai orang untuk dapat kecantikan dan kesihatan yang lebih baik. Apa Vivix tu?"

Vivix merupakan supplemen anti-penuaan (anti-aging) terbaik di dunia yang dihasilkan selepas penyelidikan bertahun-tahun oleh Shaklee, Syarikat No. 1 supplemen makanan di Amerika.

Ia merupakan supplement revolusionari anti penuaan dalam pertarungan melawan penuaan pada tahap sellular. Telah lebih 1 juta botol terjual setakat ini.

Berdasarkan kajian yang telah dilakukan selama bertahun-tahun, ramuan Vivix telah menunjukkan impak kepada 4 mekanisma penting penuaan pada tahap selular.


4 Mekanisma Penuaan Pada Tahap Selular


1. Kerosakan DNA

Setiap hari, setiap sel tubuh diserang oleh hampir sejuta serangan yang merosakkan DNA. Serangan-serangan ini merosakkan pengkalan data genetik, menghasilkan satu “typo”” (kesilapan dari yang asal) yang akan mengganggu fungsi dan panjang umur.

Ramuan Vivix membantu melindungi dan memperbaiki sellular DNA.


2. Pengawalan Genetik

Pengawalan genetik menyumbang kepada deteriorasi (kemerosotan) umur pada tahap sellular.

Di dalam satu penemuan utama, ujian klinikal terbaru menunjukkan ramuan Vivix mengaktifkan satu pengawalan genetik utama yang menolong melambatkan penuaan tahap sellular.



3. Pengeluaran Tenaga Yang Semakin Menurun Oleh Sel-Sel

Mitokondria (penjana tenaga) di dalam sel menghasilkan tenaga yang kita perlukan. Apabila kecekapan mitokondria menurun fungsi sel turut menurun.

Ramuan Vivix menggalakkan biogenesis (pembentukkan baru) mitokondria untuk meningkatkan tahap tenaga didalam sel.


4. Penimbunan / Pengumpulan AGE Protein

Penimbunan berlebihan protin AGE (advance glycation end products) boleh menyebabkan kerosakkan tahap sellular yang akan mengganggu keutuhan sel dan panjang umur.

Ramuan Vivix adalah 10X lebih kuat dari resveratrol (kandungan unik dalam anggur “muscadine”) untuk melambatkan pembentukkan protin AGE.

Di dalam satu penemuaan utama, kajian klinikal terkini menunjukkan ramuan aktif Vivix berupaya mengaktifkan pengawalan utama genetik yang menolong melambatkan penuaan pada tahap sellular.


Ia juga memelihara kesihatan jantung, kesihatan otak, kesihatan sistem imun, kesihatan sendi, perlindungan antioksidan, peningkatan tenaga pada tahap sellular, kesihatan dan kesejahteraan.


Apa Yang Terkandung Di Dalam Vivix?


Kenapa Vivix Sangat Special Bulan Ni?

Assalamualaikum dan salam sejahtera untuk pembaca mamacilik.com ^_^

Bulan ni, July 2017 saya rasa sangat excited tau!

Kenapa eh? Hehe..

Feedback kita selama ni pihak Shaklee Management take it seriously tau. Ada 2 perkara berkenaan Vivix yang sering kami, the Shaklee leaders beritahu pada pihak Shaklee Management ketika meeting diadakan.

Vivix Special #1

Kalau sebelum ni, semua Shaklee Independant Distributors (SID) consult customers masing-masing, "Makan Vivix sesudu sehari ye."

Tapi.. Dalam pada tu semua tertanya-tanya, sudu besar mana nak guna tu? Sudu kecik ke sudu makan tu? Hmm...

15ml katanya. Wah.. nak kena sukat pulak ke banyak mana 15ml tu kan? So now Shaklee perkenalkan SUDU KHAS, EXCLUSIVE FOR VIVIX! Yeay!

Sudu Khas Exclusive for Vivix

Apa lagi yang special Vivix bulan ni?

Vivix Special #2

Sebelum ni kita risau nak bawa travel Vivix sebab Vivix ni kena simpan tempat sejuk. Kena elak simpan tempat panas. Apatah lagi dalam kereta yang tengah parking. Cuaca kat Malaysia ni tahu lah macam mana kan? Hehe..

So special untuk bulan ni, Shaklee perkenalkan the RED HOT COOLER BAG special untuk bawa vivix travel. Vivix on-the-go gitu!



Beg Vivix ni hot ke cool sebenarnya??

Ha.. Itulah kelebihan Red Hot Cooler Bag ni. Ia boleh berfungsi dalam 2 keadaan. Semestinya beg Vivix ni boleh keep Vivix dalam temperature yang sejuk (chilled). Tapi dalam keadaan lain, contohnya hari-hari biasa yang kita tak ada pun nak bawa Vivix ke mana-mana, Red Hot Cooler Bag ni boleh jadi beg untuk simpan makanan yang panas supaya makanan sentiasa keep warm. 

Fungsi Red Hot Cooler Bag Vivix

Special nya Red Hot Cooler Bag ni, ia boleh memuatkan 6-8 botol Vivix dan sangatlah sesuai untuk dijadikan hadiah kepada mak, ayah, suami, isteri, dan orang-orang tersayang!

Best kan? Saya sendiri dah tak sabar-sabar nak dapatkannya juga ๐Ÿ˜

Macam Mana Nak Dapatkan Vivix Special Promotion ni?


Memandangkan Red Hot Cooler Bag & Sudu Vivix ni sangat special dan exclusive, ia hanya dapat dibeli dengan 3 cara, iaitu dengan pembelian salah satu set di bawah:

1. Energy For Life Set

Twinpack Vivix


2. Men's Vital Health Set

Khas Untuk Belia Lelaki

3. Amazing Golden Set For Him

Khas Untuk Lelaki Yang Dihormati

Dengan pembelian salah 1 set ni, automatik anda boleh dapat harga less 15 ke 25% dari harga pasaran. Sebab automatik anda dapat FREE MEMBERSHIP dan layak mendapat keistimewaan sebagai ahli Shaklee. Best kan? Banyakkk jimat tau!

Kalau anda ingin dapatkan Vivix Special bulan Julai ni, pastikan anda dapat konsultasi dan cara makan yang betul yer supaya anda dapat keberkesanan yang optimum. Setiap satu daripada vitamins dan supplement ini mempunyai fungsinya yang tersendiri.

Boleh hubungi Mamacilik melalui WhatsApp di 012-2207966 untuk keterangan lanjut. Semestinya special attention untuk pelanggan mamacilik.com. Vivix Special ini hanya untuk bulan Julai 2017 ini sahaja! Cepat dapatkan!

^_^

Affni Shahida
Certified Shaklee Product Consultant (Mini Nutritionist)

TERCARI-CARI VITAMIN YANG SESUAI UNTUK PASANGAN, IBU & AYAH?

MENCARI SUPPLEMENT UNTUK KESIHATAN DIRI & KELUARGA TERSAYANG?
Ingin mencuba alternatif semulajadi untuk kesihatan berpanjangan?

FREE CONSULTATION,
AFFORDABLE PRICE, 
&
BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!


Sila 'Share' jika anda rasa entri ini bermanfaat