Shaklee Business Leaders Conference 2018 - A Real Breakthrough!


By: Affni Shahida Jamaludin

Assalamualaikum & salam ceria untuk semua pembaca mamacilik.com

Percaya atau tidak, berlalunya Shaklee Business Leaders Conference 2018 (BLNC) pada 3 Februari yang lalu memberi kesan dan keterujaan yang sangat besar kepada kami, semua leaders Shaklee di seluruh Malaysia. Ini adalah kali kedua Shaklee adakan BLNC ekslusif untuk semua Shaklee leaders yang aktif sahaja. Pertama kali diadakan tahun lepas, 2017.

Mana taknya, sangat banyak kejutan yang besssttt sangat yang dibuat oleh Shaklee Management Team.

Leaders Shaklee ni siapa sebenarnya?

Leaders Shaklee adalah mereka yang Effective Supervisor ke atas dan dapat income minimum 4 angka setiap bulan.

Yang paling best, event ni FREE, kami tak payah bayar apa-apa langsung. Husband / wife pun dijemput sekali dan makanan pun disediakan FREE! Tapi kali ni saya datang seorang tanpa Yusri atas sebab-sebab yang tak dapat dielakkan. It is OK since I am never alone. Kami ada seluruh Shaklee family di sini.

Banyak rewards yang kita boleh dapat kalau buat betul-betul dan konsisten dalam bisnes Shaklee sebenarnya. Inilah salah satu sebab yang buat kami sayaaang sangat dengan bisnes Shaklee.

Lagipun, Shaklee kan dah ada produk terbaik yang terbukti SELAMAT dan BERKESAN sejak lebih 100 tahun lepas. Sebab tu lah kami setia sebagai pengguna sejak 2011 dan setiap hari memang ramai sangat customers baru dan lama yang setia dan repeat order dengan kami.

Syukur Alhamdulillah. Tahun ni ramai team kami dalam MAMACILIK EMPIRE bersama keluarga besar kami di MFMS EMPIRE, LAT FAMILY, GLC yang layak ke BLNC 2018.

Ok jom kita layan gambar-gambar sepanjang event ni.


CoQ-TROL PLUS: 5 SEBAB CoQ10 COENZYME PENTING UNTUK KITA

APA ITU COENZYME Q10?

Coenzyme Q10 adalah komponen yang penting untuk penghasilan tenaga di dalam sel. Ia berada di dalam mitokondria, iaitu stesen janakuasa sel. Coenzyme Q10 tinggi dalam sel otak, jantung, dan hati

Mitokontria - Stesen Janakuasa Sel

Coenzyme Q10 menukarkan lemak dan gula kepada tenaga yang boleh digunakan sepanjang hari. Ia juga adalah antioksida yang berkesan, melindungi sel daripada dirosakkan oleh radikal bebas.

KENAPA COQ10 PENTING?

Tahukah anda? Tahap Coenzyme Q10 menurun apabila usia kita meningkat dan penggunaan statin untuk menurunkan kolesterol menyebabkan tahap Coenzyme Q10 semakin rendah di dalam tubuh.




Secara asasnya, ini adalah 5 sebab kenapa CoQ10 co-enzyme penting untuk kita semua:


Kenapa OMEGA GUARD Sumber Omega-3 Terbaik Kami?

Tahu tak kenapa OMEGA GUARD SHAKLEE sumber Omega-3 terbaik kami sekeluarga?

Omega Guard ni SUPPLEMENT PERTAMA untuk suami saya, Yusri. Dia orang pertama dalam keluarga kami yang makan Omega Guard ni tau. Kesan daripada pengambilan Omega Guard ni secara konsisten memang sangat superb! Sebab tu memang melekat di hati. Sayang sangat sangat dengan Omega Guard! ❤️

KISAH SEDIH BERMULA 7 TAHUN LALU

Masa tu doktor diagnose Yusri menghidap darah tinggi & kolesterol tinggi. Itu pun dapat detect sebab Yusri kena jalani operation untuk slipped disc kali ke-2. Sedih bukan kepalang bila doktor kata kena makan ubat darah tinggi dan kolesterol. Sepanjang hayat pulak tu. Macam kena tusuk jantung masa tu tau. Seumur hidup ke nak kena makan ubat drugs? Muda lagi kottt 😭

Nak tak nak ubat darah tinggi terpaksa makan sebab kalau blood pressure tak normal, operation tak boleh diteruskan. So kami terpaksa akur. Tapi ubat kolesterol tak makan pun. Doktor bagi ubat tapi tak start pun makan ubat tu.

MAHALNYA UBAT KOLESTEROL!
Vytorin ni lah ubat yang doktor bagi pada Yusri. Tapi tak ingat dosage yang mana.

Pastu bukan main lagi harga ubat kolesterol yang doktor bagi tu tau. Sebulan mau RM300 jugak! Tak kurang. Masa tu memang la company cover. Berapa puluh ribu pun company cover. Tapi sampai bila? Bukan kita kerja selamanya dengan company tu kan? Pastu dah lah drugs. Isk..

Memang doktor akan buat scan buah pinggang secara berkala. Kenapa? Sebab doktor pun tahu, penggunaan ubat berpanjangan sememangnya akan effect kat buah pinggang. Doktor sendiri yang cakap. Sebab tu dia akan monitor 'kesihatan' buah pinggang Yusri.


PROMO: Vitalea For Children & Omega Guard!

Tahun baru 2018 dimulai dengan bulan Januari yang penuh dengan promosi daripada Shaklee! Dah tau ke apa yang Shaklee offer untuk bulan ni?

KEMBALI KE SEKOLAH!

Sempena musim anak-anak kembali ke sekolah di tahun baru ni, Shaklee offer BACK TO SCHOOL promotion untuk anak-anak kekal mendapat nutrisi seimbang dan lengkap setiap hari.

Tak lain dan tak bukan, promo bulan Januari 2018 adalah Vitalea for Children, iaitu multivitamin terbaik untuk kanak-kanak yang sedang membesar. Ia membantu anak-anak kita kekal sihat, cergas, dan ceria setiap hari! ^_^


Dapatkan 4 botol Vitalea for Children dengan harga 3 botol sahaja!

Pastikan anak-anak kita membesar dengan nutrisi yang lengkap setiap hari!


Vitalea for Children merupakan multivitamin berperisa anggur yang lazat, lengkap dengan 18 jenis VITAMIN dan MINERAL untuk kesihatan yang menyeluruh. Klik 

Vita-lea for Children - Multivitamin Terbaik Kanak-Kanak Abad Ini!


untuk info terperinci tentang chewable Vitalea for Children ni.

Itu je ke promosi daripada Shaklee bulan ni?


Tak! Ada lagi tau. Salah satu daripada vitamin dalam Set Kanak-kanak Shaklee, iaitu Omega Guard juga ada offer tau sekarang ni! Wow!

Baguskan Shaklee ni. Sangat prihatin dengan kesihatan anak-anak. Lagi-lagi bila musim sekolah dah bermula ni.

Apa offer yang Shaklee bagi untuk Omega Guard ni pulak??



Beli Omega Guard 3 botol dan jimat 5%

Menarik kan?! Kami sekeluarga memang confirm borong Omega Guard ni sebab bukan anak-anak je yang makan tapi kami juga makan Omega Guard untuk kesihatan jantung & IQ.

Boleh ke kanak-kanak makan Omega Guard ni?


Boleh! Dengan dosage dan cara pengambilan yang berbeza daripada orang dewasa. Boleh rujuk 

Dos OMEGA-3 Untuk Kanak-Kanak Sihat & Pintar


untuk tahu lebih terperinci okeh ;)

EH!! 2 daripada vitamin kanak-kanak sihat, cergas & ceria ada promo sekarang? WOw!

Ya, betul tu! 


Set kanak-kanak Shaklee untuk kekal sihat, cergas, dan ceria


Kalau anda ibu bapa yang prihatin tentang kesihatan dan kecergasan anak-anak anda, Set Kanak-Kanak Shaklee sangat disarankan. Pastikan anda dapat konsultasi dan cara makan yang betul yer. Boleh juga hubungi Mamacilik melalui WhatsApp di 012-2207966. Semestinya special attention untuk customers mamacilik.com. ^_^

Affni Shahida
Certified Mini Nutritionist

TERCARI-CARI VITAMIN YANG SESUAI UNTUK KESIHATAN ANAK-ANAK?

MENCARI SUPPLEMENT UNTUK KESIHATAN DIRI & KELUARGA TERSAYANG?
Ingin mencuba alternatif semulajadi untuk kesihatan berpanjangan?

FREE CONSULTATION,
AFFORDABLE PRICE, 
&
BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!


Sila 'Share' jika anda rasa entri ini bermanfaat