Nutrisi Yang Baik Untuk Anak Yang Sihat Dan Pintar!

Anak-anak yang sihat, ceria, dan bijak memang menjadi idaman setiap ibu bapa kan?

Ya. SIHAT. Itu yang kita selalu doa untuk anak-anak. Bermula dengan kesihatan yang baik barulah datangnya ceria dan bijak tu. InsyaAllah.

Permata hati kami ^_^

Sihat tu macam mana?

Sekarang ni kita lihat dan dengar banyak isu, pendapat, dan forum tentang kesihatan. Lagi-lagi bila tercetusnya wabak Difteria yang telah lama menyepi dan kini kembali.  

WAJIB IKHTIAR UNTUK MENCEGAH

8 FUNGSI SET HAMIL, BERSALIN & MENYUSU SHAKLEE

Siapa kata set hamil, bersalin, dan menyusu Shaklee banyak sangat? Ada juga kan yang berpendapat macam tu? Rata-rata begitulah feedback yang saya terima.

Ada juga yang berpendapat yang makan vitamin akan membuatkan saiz baby lebih besar. Menurut Dr. Hamid Arshat, seorang pakar sakit puan yang terkenal di negara kita ni, pengambilan vitamin sewaktu hamil terutamanya adalah sangat penting untuk tumbesaran bayi yang sihat.


Jadi, tersangatlah penting nutrisi yang cukup untuk kesihatan ibu dan bayi. Tidak kiralah ketika hamil, bersalin, ataupun menyusu.

JENIS-JENIS VITAMIN YANG DISARANKAN OLEH DOKTOR

NECK Support Ibu Menyusu Untuk Kurus

Assalamualaikum...

Apa khabar sahabat sekalian? Apa khabar ibu-ibu yang baru dapat baby? Tahniah daripada MamaCilik. Semoga semuanya dilimpahi rahmat dan kasih sayang Allah.

Pernah tak rasa atau cakap pada suami, "Isk.. susahnya nak turunkan berat lepas bersalin ni. Dah la asyik lapar je. Nak susukan anak punya pasal."

Isk.. Isk.. Sabar. Jangan pulak kita salahkan tanggungjawab menyusukan bayi yang baru lahir tu sebagai penyebab kita susah nak dapat kembali berat yang ideal.

Ramai sangat yang contact saya dan mengadu pasal susah nak kurus lepas bersalin. Ramai yang tanya saya macam mana saya boleh dapat pre-pregnancy weight selepas bersalin dan back in-shape.

Anda pernah dengar program Now Everyone Can Kurus? Atau lebih dikenali dengan nama singkatnya, NECK. Pernah dengar atau terbaca kat mana-mana?


Haaa.. Inilah rahsianya. Rahsia saya dan ramai ibu-ibu kat luar sana untuk back in-shape disamping dapat menyusukan anak anugerah Allah.

NECK kini lebih prihatin dan memberikan tupuan yang khusus kepada para ibu yang nak dapatkan berat badan yang ideal disamping menjalankan tanggungjawab dan amanah menyusukan anak yang baru lahir.

Di dalam program NECK ni, para peserta di beri panduan bagaimana cara pemakanan yang betul untuk kurus dan dalam masa yang sama tidak menjejaskan penyusuan susu ibu kepada baby. Bukan tu je. NECK juga memberikan panduan dari aspek senaman yang dilakukan dengan sedikit tetapi dapat memberikan impak yang maksimum. Sokongan dan galakan sangat-sangat tinggi sebab program ni dijalankan secara berjemaah. So tak ada lah buat sorang-sorang kan?

Nak tahu lebih lanjut tentang program NECK, jemput baca info NECK dengan lebih lanjut DISINI. Atau anda boleh terus hubungi / Whatsapp saya terus di 012-2207966 untuk mendapatkan maklumbalas dengan lebih cepat. ^_^
  
===============================

INGIN KEMBALI KURUS DAN SLIM SELEPAS BERSALIN?
Nak kurus tapi masih menyusukan anak?
Nak join team Now Everyone Can Kurus (NECK) yang happening?

Hubungi saya di 012-2207966 SEKARANG!
Tempat adalah terhad!



Sila 'Share' jika anda rasa entri ini bermanfaat

PENTING! Info Untuk Para Doktor Dan Saintis Tentang Shaklee!!

Assalamualaikum...

Semoga para pembaca MamaCilik.com dilimpahi rahmat dan kasih sayang Allah...

Sejak kebelakangan ni semakin banyak pula persoalan rakan-rakan, customers, dan mereka di luar sana tu tentang KESELAMATAN, KUALITI, dan KEBERKESANAN vitamin-vitamin Shaklee.

Biasalahkan, mula je viral sesuatu isu, kita dengan sewenangnya forward dan menokok tambah cerita tanpa usul periksa. Itu dah lumrah.

Saya tak salahkan mereka ni 100%. Mereka sebenarnya tak faham dan kurang ilmu tentang ini. Mereka ingat Shaklee ni di buat dan dikilangkan di Malaysia seperti lambakan produk-produk yang dijual di toko-toko jamu, mahupun secara online.

Saya tak nafikan, memang banyak sangat produk-produk yang kononnya untuk kesihatan yang dijual kat luar sana tu. Padahal kelulusan KKM pun tak ada malah mengandungi bahan-bahan yang merbahayakan kesihatan dan nyawa pengguna!

Jadi kita ni sebagai pengguna WAJIB ambil tahu dan selidik tentang produk yang nak kita ambil dan guna. Kita perlu ambil peduli dan bijak memilih sesuatu produk.

Saya ni dulu pun bukanlah tahu semua ni, bukan juga pengamal vitamin. Masa tu pada saya, ubat doktor je lah yang terbaik. Tapi setelah saya banyak membaca dan mengkaji, saya sedar, adalah lebih baik saya amalkan gaya hidup sihat disamping pengambilan vitamin-vitamin semulajadi. SEMULAJADI!

Syukur alhamdulillah... Allah pertemukan saya dengan Shaklee dan semakin banyak yang saya tahu dan belajar tentang nutrisi dalam erti kata sebenar.

Baru-baru ni pun, bertambah lagi ilmu saya tentang Shaklee dan hari ni saya nak kongsikan dengan anda. Info yang sangat menarik dan saya pasti ianya sangat berguna buat golongan DOKTOR dan SAINTIS yang sememangnya berada di dalam bidang perubatan dan kesihatan.

SHAKLEE CLINICAL RESEARCH