8 TIPS ATASI MORNING SICKNESS DI AWAL KEHAMILAN

Assalamualaikum...

Semoga semua pembaca setia Mamacilik.com dilimpahi rahmat dan kasih sayang Allah.

My 5th Pregnancy Journey Begin! 


"Ehh.. Suburnya Mamacilik ni kan?!" ^_^

Syukur alhamdulillah. Inilah salah satu rezeki dan rahmat yang Allah berikan untuk saya sekeluarga. Bermulalah perjalanan hamil untuk kali kelima dengan gembira. Bagaimana agaknya kisah morning sickness Mamacilik di awal kehamilan kali kelima ni ye? Macam mana Mamacilik atasi masalah morning sickness yang sering membelenggu di awal kehamilan?

Tak sabar nak tahu! ^_^

Tingkatkan Imun Badan Anda Dengan NUTRIFERON Shaklee!

Assalamualaikum dan salam sejahtera untuk pembaca mamacilik.com

Salah satu produk favourite kami sekeluarga adalah Nutriferon. Kalau orang lain ada paracetamol dalam first-aid-kit rumah mereka, tapi kami ada Nutriferon dalam first-aid-kit rumah kami.

Kami dah jumpa 'ubat' pertama yang wajib diambil bila ada di antara ahli keluarga yang mula beri tanda-tanda nak demam, sakit kepala, selsema, dan sebagainya.

Kenapa NUTRIFERON Penting Untuk Sistem Imun Kita?


Testimoni Vivix Untuk Pesakit Diabetes / Kencing Manis

Assalamualaikum dan salam sejahtera untuk pembaca mamacilik.com

Ramai yang bertanya kepada saya, betul ke Vivix dapat membantu dalam kesihatan pesakit diabetis, atau lebih dikenali dengan kencing manis?

Jom kita tengok berapa ramai dah pesakit dan bekas pesakit diabetes yang dah BERJAYA MENGEKALKAN BACAAN GULA YANG NORMAL setiap hari. 

Seronok apabila bacaan gula emak kawan saya ni turun selepas konsisten pengambilan Vivix.

Lagi testimoni Vivix membantu ayah kawan saya yang menghidap diabetes. Tak sampai sebulan pun dah nampak kesan. InsyaAllah boleh paras gula ke tahap normal apabila konsisten makan Vivix.

Testimoni seorang ayah penghidap diabetes selama 20 tahun kini paras gula jadi normal dan tak perlukan dialisis

Testimoni dari pesakit diabetes yang pada asalnya kaki berlubang sebab luka susah sembuh. Kini alhamdulillah sembuh setelah vivix membantu repair sel-sel dan isi dan kulit bercantum kembali.

Dos OMEGA-3 Untuk Kanak-Kanak Sihat & Pintar

Assalamualaikum dan salam sejahtera untuk pembaca mamacilik.com ^_^

Hari ni timbulnya persoalan tentang berapa sebenarnya dos Omega 3 yang sesuai untuk kanak-kanak?

Actually, sebelum ni pun saya memang bagi anak-anak saya 1 biji Omega Guard setiap hari sejak mereka berumur 2 tahun. Tapi bila saya fikir semula, saya mula tertanya-tanya berapa sebenarnya dos omega-3 yang sesuai untuk kanak-kanak ni yer? Cukup ke sebiji sehari yang saya berikan selama ni?


Selepas saya study dan baca dari sumber-sumber yang sahih dan boleh dipercayai seperti BabyCentre.com, mayoclinic.org, dan beberapa lagi bahan bacaan dari pelbagai latarbelakang, saya nak share dengan anda dosage omega 3 yang sesuai untuk kanak-kanak mengikut peringkat umur.

OMEGA-3: BERAPA DOS YANG DIPERLUKAN OLEH KANAK-KANAK?