Garlic? Bawang Putih? Antibiotik?

Salam 1 Malaysia...

Entry kali ni tiba-tiba rasa nak cerita pasal Shaklee Garlic.

Garlic? Bawang putih? Nak buat apa makan Garlic? Kenapa nak kena pilih Shaklee?

Haa... semuanya akan terjawab bila anda habiskan baca entry ni, ok! ;)

Selalunya kita gunakan bawang putih di dalam masakan, kan? Haa.. bukan setakat untuk  penambah rasa makanan, bawang putih sebenarnya mempunyai khasiat sebagai antibiotik  alami di dalam tubuh manusia. Bawang putih ini telah dikenalpasti dapat memecahkan kolesterol yang menyekat perjalanan darah pada salur darah seterusnya sebagai punca  kepada penyakit darah tinggi! Wow! Maknanya, selain dari Shaklee Omega Guard, Shaklee Garlic turut sama membantu dalam menurunkan kadar kolesterol seterusnya mencegah tekanan darah tinggi. Dan kerana itulah gabungan kedua-dua vitamin ini menjadi Set  Penjagaan Jantung di dalam rangkaian produk Shaklee.

Kegunaan Allicin Pada Bawang Putih Untuk Kesihatan Manusia

 1. Mengurangkan pemendapan atesklerosis dan lemak
 2. Menormalkan keseimbangan lipoprotein
 3. Membantu peredaran darah
 4. Mempunyai anti-darah beku dan anti-ativiti radang
 5. Berfungsi sebagai anti-oksidan
 6. Bersifat antibiotik dan antibakteria semulajadi
 7. Bantu rawat jangkitan kulit seperti penyakit kaki makan air
 8. Bantu rawat asthma
Keistimewaan Garlic keluaran Shaklee
 1. Pengekalan 100% Allicin aktif
 2. Dwi teknologi dilakukan untuk mengawal bau garlic
 3. Perisa semulajadi terhasil dari 2 kombinasi ekstrak herba iaitu Rosemary dan      Spearmint.
 4. Mengandungi pelbagai jenis vitamin E untuk meningkatkan sebatian aktif Garlic dan meningkatkan keberkesanan Garlic dalam tubuh. Kebiasaan vitamin E yang digunakan dalam dunia perubatan adalah γ-tocopherol.
 5. Setiap 2 tablet membekalkan 1000mg ekstrak garlic tulen yang bersamaan 2 ulas bawang putih segar.
Kepentingan Supplement Garlic Kepada Kesihatan Tubuh

 1. Meningkatkan tahap sistem penghadaman, fungsi jantung yang baik kerana     mengandungi ekstrak spearmint.
 2. Merupakan Antibiotik semulajadi yang selamat dan sangat bagus untuk pertingkatkan   sistem keimunan badan supaya boleh menghalang sakit berjangkit seperti selesema, kulat, kuman, virus dan yis candida
 3. Membantu atasi masalah alergi dengan meningkatkan keimunan terhadap penyakit alergi seperti hidung yang sensitive, sinus, alergi, asthma, selesema dan hepatitis
 4. Meningkatkan dan membantu dalam masalah sistem penghadaman seperti kembung     perut, senak perut, ulser gastrik dan ketidakhadaman
 5. Menstabilkan tekanan darah tinggi dengan pengambilan konsisten 2-4 biji tablet Garlic     sehari selepas makan. Garlic dapat mengeluarkan raksa, plumbum, kadmium yang     merupakan logam toksik dalam tubuh dengan pantas. Logam toksik ini antara penyebab  tekanan darah tinggi meningkat.
 6. Melindungi sel-sel darah dari kemusnahan yang disebabkan kehadiran logam dalam     tubuh dan sekaligus menghalang kerosakkan hati oleh bahan kimia yang terkandung dalam tubuh tanpa kita sedari.
 7. Membantu menurunkan paras kolestrol, LDL, trigliserid dan kelikatan darah,     mengurangkan bekuan darah, meningkatkan HDL, melindungi jantung dan menghalang strok dan penyakit koronari.
 8. Membantu merawat kanser serta membantu mengurangkan peratusan bahan pencetus kejadian kanser iaitu Nitrosamine. Garlic merupakan anti-oksidan kerana mengadungi sebatian selenium+germanium+acid amino yang melindungi tubuh dari radikal bebas yang merupakan antara penyebab kanser.
 9. Mengelakkan Odema iaitu air tekumpul dalam badan terutama pada kaki dan pergelangan kaki
 10. Membantu menangani masalah organ-organ pernafasan tersumbat akibat batuk dan     brokitis yang berterusan, sakit kerongkong, selesema dan resdung (sinus)
 11. Bagi yang mempunyai Diabetes - Garlic dapat meningkatkan pengeluaran insulin dan      meransang hati untuk mengawal gula dalam darah
 12. Mampu melawan bakteria dan smeua jenis jangkitan pada:
  • Kerongkong & Telinga (throat & ear infection)
  • Perut memulas (stomach upset)
  • Cirit-birit (Diarrhea)
  • Bronkitis
  • Luka-luka (infected wounds)
  • Jangkitan yang berulang-ulang seperti telinga, kerongkong, gusi, mulut, dada, sistem air kencing
Sekiranya anda atau ahli keluarga dinasihatkan mengambil ubat antibotik untuk melawan jangkitan penyakit seperti selesema, batuk, cirit-birit dll dan anda berasa khuathir akan kesan sampingan antibiotik untuk kesan jangka masa panjang, cepat-cepatlah ambillah supplement garlic yang antara kebaikkannya merupakan antibiotik 100% semulajadi, tanpa bahan kimia, perasa, gula  dah bahan sintetik yang memberi kesan pada kesihatan.

Kredit : Sihatmacamyaya

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.Sila 'Share' jika anda rasa entri ini bermanfaat

No comments :

Post a Comment