MODAL MINIMA BUKA SPA


By: Affni Shahida Jamaludin

Mempunyai spa atas nama sendiri dalam erti kata lain, ada bisnes spa sendiri dah menjadi trend sekarang ni. Ramai yang dah tau betapa mudahnya nak untung dengan bisnes spa ni. Namun, masih ramai yang tertanya-tanya, 

"Berapa Modal Minima Buka Spa?"

Ramai juga yang mencari guide dalam membuka spa dengan modal yang rendah. Berapa agaknya yang anda rasa modal yang paling minima untuk buka spa?

Biasanya nak buka spa mesti kena ada tempat/kedai yang nak dijadikan premis bisnes spa tu. Dah sah-sah kos premis tu sendiri dah tinggi. Jangan kata nak beli, nak sewa pun mahal tuuu.

THE WALKING BEAUTY MOBILE SPA -> SPA TANPA KEDAI

BUAT DUIT DENGAN MOBILE SPA SHAKLEE

By: Affni Shahida Jamaludin

BUAT DUIT DENGAN MOBILE SPA??

Hmmm... Agak-agak korang pernah tak terfikir nak cari duit dengan buat mobile spa ni? Macam jaranggg je kan? Ke tak pernah terlintas pun kan?

Biasanya kalau nak cari duit, mesti orang terfikir nak kerja kan? Tak kira la kerja apa pun. Despatch ke, bawa GRAB CAR ke, kerja di McDonalds, Secret Recipe, KFC, paling-paling hipster pun budak-budak sekarang suka buat dropship. Tapi, berapa agaknya gaji yang kita dapat sejam dengan kerja ni? RM4-RM10 sejam kan? Jadi sehari boleh la dapat RM32-RM100. RM150 kalau rajin buat OT.

Ok. Good enough daripada menganggur tak buat apa-apa kan?

Tapi korang tak nak ke kalau sejam tu kita dapat buat duit RM50 paling kurang? Boleh jadi jugak sejam tu boleh cecah RM100-RM150 tau! SEJAM TAU. SATU JAM. Bukan sehari! Haaa.. Nampak tak bezanya?

APA BENDA MOBILE SPA TWB NI?


Harga Kursus SPA Termurah - The Walking Beauty 2018

By: Affni Shahida Jamaludin

KURSUS SPA TERMURAH. Itu yang selalu orang cari kan? Semua orang pun nak cari yang murah sekarang ni. Tau tau je lah ekonomi kita sekarang ni. Tu bukan masalah individu je dah. Ekonomi yang makin tenat ni dah jadi masalah negara dan dunia!

Apa yang kita boleh kawal dan tingkatkan sekarang ni of course lah ekonomi diri sendiri dan keluarga kannn? Sebab tu kami di The Walking Beauty (TWB) menawarkan kursus spa yang termurah, yang paling murah di Malaysia ni. Tak caya? Haaa... Kejap lagi saya bagitahu apa yang akan dapat dengan kursus spa termurah ni ok! Apa yang pastinya, di TWB, kursus spa termurah ni bukan calang-calang tau. Ianya kursus spa TERMURAH dan BERSIJIL!

BERAPA HARGA KURSUS SPA TERMURAH DI TWB?

TWB menawarkan pakej kursus spa termurah di pasaran. Jom kita tengok apa yang TWB sertakan dalam pakej kursus spa termurah ni!

Saat Magika Bersama TWB - The Walking Beauty

By: Affni Shahida - Founder MamaCilik D'Beauty Secrets

The Walking Beauty - TWB bukanlah perkara baru pada saya. Saya mula involve dalam projek TWB ni sejak dari awal penubuhannya lagi pada tahun 2015 dulu. Tapi waktu tu saya ada beberapa projek lain juga dan menyebabkan kurangnya fokus kepada TWB. 

Sekarang dah tahun 2018. Dah 3 tahun TWB sejak ia dilancarkan. Kali ni saya bersama beuticians dalam Mamacilik Empire lama & yang baru kembali untuk aktif semula dalam arena home spa & mobile spa ni.

Korang rasa kan, kenapa saya tiba-tiba nak fokus balii kepada TWB???

Actually, sejak saya berhenti kerja makan gaji, saya tercari-cari apaaaa and how could I gain more success in business, in life? Apa laaa yang akan bring me to the higher achievement agaknya? How could I bring my team in Mamacilik Empire sama? Saya nak mereka pun berjaya. Dapat apa yang saya dapat, malah nak lebih lagi.

Tiap hari doa dan minta petunjuk daripada Allah.
"Ya Allah, kau berikanlah aku ilham dan petunjuk agar apa yang aku usahakan dapat tambah nilai hidup aku sendiri dan juga orang lain."

Sejak tu dekat wall FB asyik terbaca post Master Ainul tentang TWB. Tiba-tiba terdetik, ahaa! TWB!
"Ya Allah, adakah TWB adalah jawapannya?"

SAAT MAGIKA TWB 1