Benarkah Bisnes Mobile Spa Satu Pelaburan Bisnes Yang Bijak?


Bisnes mobile spa dah tak asing lagi zaman sekarang ni. Tambah lagi semua orang nak duit cepat. Nak INSTANT CASH setiap hari. Tapi adakah dengan mengeluarkan modal untuk setup bisnes mobile spa satu pelaburan bisnes yang bijak?

Hari ni saya nak share dengan anda salah satu real life story seorang beautician dalam Mamacilik INcredible Dazzles (MIND), di bawah bimbingan saya. Mira, 25 tahun dulunya seorang operator pekerja kilang dan menetap di Kedah.

Di akhir perkongsian saya ni nanti anda nilaikan lah sendiri, adakah bisnes mobile spa satu pelaburan bisnes yang bijak?

Begini kisahnya...

Bekerja sebagai operator salah sebuah kilang di Kedah memberikan Mira gaji pokok sebanyak RM900 sebulan. Kalau tambah OT boleh la capai dalam RM1200-RM1500. Bekerja 12 jam sehari. Wajib!

Mobile Spa Bantu Wanita Jana Pendapatan Lumayan


Tahun ni adalah tahun ke-4 projek Mobile Spa TWB dijalankan. Setakat ni, telah terbukti yang mobile spa membantu wanita untuk jana pendapatan lumayan!

Setelah lebih 600 peserta Kursus Mobile Spa TWB di seluruh Malaysia, pelbagai feedbacks, begitu banyak success stories yang kami dengar dan terima. Tak kurangnya kisah-kisah yang buat kami para trainers terharu apabila ramai wanita yang telah dapat dibantu asbab projek mobile spa The Walking Beauty (TWB) ni.

Pelbagai latar belakang hidup wanita yang kami jumpa dan bantu dengan bisnes mobile spa untuk memartabatkan wanita seterusnya menjadian wanita seorang yang berdikari dan boleh jana pendapatan lumayan. 

Siapa Mereka?

Ibu tunggal, wanita yang diceraikan secara tiba-tiba, wanita yang tersepit antara anak-anak dan kerjaya, wanita yang terpaksa berhempas pulas menanggung keluarga, pelajar, isteri yang suaminya diuji dengan kerjaya, si anak yang terpaksa berhenti kerja demi menjaga orang tuanya yang sakit, dan sebagainya.

Bukti demi bukti dan success stories yang kami dah bawakan. Real life stories!

Namun, masih ada yang tertanya-tanya,

Lumayan ke pendapatan dengan bisnes mobile spa ni? 

Tanpa banyak cerita lagi, jom kita saksikan beberapa success stories dan aktiviti bekas peserta Kursus Mobile Spa TWB di seluruh Malaysia dan beberapa negara lain!

Shaklee Business Leaders Conference 2019 - Tomorrow Starts Today!


By: Affni Shahida Jamaludin

23 February 2019 telah berlangsungnya Shaklee Business Leaders Conference (BLNC), event tahunan paling ditunggu-tunggu oleh semua Shaklee business leaders termasuklah saya sendiri. Berbanding dengan tahun lepas, BLNC 2018, kali ini, syukur alhamdulillah saya berjaya bawa bersama leaders saya dalam MINDMASTERS.

Aina (tengah), salah seorang top leaders dalam MINDMASTERS datang jauh daripada Kuching Sarawak 

Seawal jam 9 pagi kami telah berada di Sunway Pyramid Convention Centre. 

Kami terus ke kaunter pendaftaran 

This is why they called me MAMACILIK!
All vivix desserts! Ice cream, cupcake, juice!

Antara MIND leaders yang hadir. Dua dari kanan, Master Kam Maria

Kami dah ready untuk BLNC bermula! Yeah!

"SEMUA SHAKLEE BUSINESS LEADERS BOLEH ATTEND BLNC?"

Tidak. Walaupun seseorang itu pernah suatu ketika menjadi business leaders Shaklee, dia belum tentu dapat ke event BLNC ni. BLNC ni sangat sangat special. Khas hanya untuk business leaders yang capai kriteria yang ditetapkan oleh pihak Shaklee management. Antara kriterianya adalah seperti, capai personal & group sales tertentu yang ditetapkan, konsisten jalankan bisnes dan grow business leaders di dalam team, aktif mengembangkan team di seluruh Malaysia, dan sebagainya.

Siapa leaders yang konsisten tu? Mereka adalah yang dapat INCOME BULANAN sebanyak 4-5-6 angka secara konsisten. Bukannya bulan lepas dapat, bulan ni dapat beberapa ratus saja.


5 Sebab Kenapa Part Time Job Dengan Bisnes Mobile Spa Terbaik


Pernah tak korang terfikir nak buat part time job dengan BISNES MOBILE SPA?

Pernah tak korang terfikir, dengan part time job dengan bisnes mobile spa ni, korang boleh pergi melancong ke oversea hanya dengan duit hasil bisnes mobile spa?

Pernah tak korang terfikir, dengan part time job dengan bisnes mobile spa ni juga korang boleh melancong ke oversea dengan percuma?

Gambar kat atas tu adalah gambar kami, sebahagian daripada team Mobile Spa TWB yang dapat FREE VACATION ke Bangkok! All fully sponsored tau. Dilayan bak tuan puteri.

Do It Part Time!

Bila orang sebut pasal nak buat bisnes part time, jarang orang terfikir untuk buat bisnes berkonsepkan service macam mobile spa ni kan? Biasanya kita akan terfikir, part time jadi salesgirl kat supermarket, cashier, restoren-restoren fastfood, dan sebagainya yang mana semuanya part time yang makan gaji.

Tak semestinya nak start up bisnes kena tunggu berhenti kerja dulu. Lagi-lagi bisnes mobile spa ni.

Kalau nak tahu, bisnes mobile spa sangat trending sekarang tau untuk mereka yang nak buat bisnes part time. Rasa-rasa sebab apa?