Minuman Tenaga Performance Drink Shaklee


Sejarah Penciptaan Minuman Bertenaga Performance Drink

Performance Drink pertama kali dihasilkan pada tahun 1980-an

Idea penghasilan minuman bertenaga bebas gas ini adalah hasil kerjasama oleh saintis Shaklee dan Universiti Yale bagi membantu projek penerbangan Daedalus (human-powered flight programme).

Selain itu, Performance Drink juga merupakan minuman sukan pertama bagi para atlet di Amerika Syarikat.

Penerbangan Daedalus telah mencipta rekod sejarah sebagai penerbangan berkuasa manusia yang terjauh iaitu 72 batu dan rekod ini masih bertahan hingga kini. 

Ia merupakan salah satu rekod dan bukti kehebatan Performance Drink.

Performance Drink juga telah direka khusus untuk para angkasawan NASA, Amerika Syarikat.

Para atlet bertaraf antarabangsa dan pengembara termuka juga memilih Performance Drink sebagai minuman tenaga pilihan utama mereka.

Kerana minuman ini telah banyak membantu mereka dalam mencipta rekod dunia baik dalam dunia sukan mahupun aktiviti pengembaraan.


Performance Drink Diperkuat Dengan OptiCarb

Ujian klinikal membuktikan rumusan eksklusif OptiCarb yang sudah dipatenkan ini akan meningkatkan tenaga otot sebanyak 6 kali ganda, memberikan tenaga dan memelihara sirkulasi bendalir dalam tubuh.


Berbanding dengan minuman sukan yang lain, Performance Drink mempunyai lebih 67% otot glikogen (sumber tenaga) dan menyediakan tenaga dari 3 jenis karbohidrat dengan segera.

4 Manfaat Utama Performance Drink Shaklee


Beza Heat Exhaustion Dan Heat Stroke

Masalah Heat Stroke kita agak biasa dengar kan? Tapi apa pula Heat Exhaustion? So...  Apa beza Heat Exhaustion dan Heat Stroke?


First time saya dengar tentang Heat Exhaustion ni masa doktor diagnose Alina kena Heat Stroke bila dah beberapa hari saya pantau kesihatan Alina macam demam tapi tak demam. Kadang suhu tinggi 38-39 celcius, kadang turun ke 36-37 celcius je walau tak makan ubat pun.

ISNIN PETANG

Sampai satu petang Isnin, balik dari sekolah, Alina nampak lemah sangat. Masuk dalam kereta terus terbaring. Tidur. Alina memang puasa tapi bila disuruh berbuka dia tak nak pulak. So saya pantau dulu. Sampai rumah, Alina mengadu sakit kepala, sakit-sakit badan, rasa nak muntah, sakit tekak.

Success Stories - Buat Duit Raya Dengan Bisnes Mobile Spa

Salam Ramadhan Al-Mubarak!

Bulan Ramadhan atau bulan puasa sangat sinonim dengan aktiviti buat duit raya. Betul tak? Rata-rata orang kita akan buat bisnes, tak kiralah bisnes makanan di bazar Ramadhan, bisnes kerepek, bisnes kuih raya & biskut raya, bisnes baju raya, bisnes tudung raya, dan banyak lagi.

Salah satu sebabnya selain ia adalah sunnah Rasulllah adalah keperluan kewangan yang meningkat menjelang raya kan?

Memang tak dinafikan. Tengok je lah, hatta student sendiri pun cari duit poket sendiri.

So, dalam entry kali ni, saya nak share dengan semua salah success story BUAT DUIT RAYA DENGAN BISNES MOBILE SPA!

True success story...


“INCOME RM2,100 DALAM MASA 1 MINGGU!”

Sharing daripada salah seorang alumni peserta Kursus Mobile Spa TWB secara personal coaching kami yang buat facial treatment service dalam bulan Ramadhan.

Saya ambil kisah ni daripada sharing dalam salah satu business opportunity preview (BOP) session. Jom ikuti kisah Huda:


Harga Youth Skincare Shaklee - Promosi 2019!


Mencari skincare yang natural dan selamat? Youth Shaklee skincare merupakan produk kecantikan Shaklee yang terbukti selamat, berkesan, 100% vegan, gluten free yang telah menjalani 8 tahun kajian sebelum ia dipasarkan! Yes. 8 tahun kajian dan Youth Shaklee skincare terbukti berkesan! Nak tahu HARGA YOUTH SKINCARE SHAKLEE - PROMOSI 2019?