Akibat Kurang Kalsium. Pesanan Untuk Wanita!



Pernah tak terfikir, kita ni setiap hari nampak kuat, boleh buat macam-macam kerja berat dan lasak. Tapi tulang kita ni sebenarnya betul-betul kuat dan padat ke? Betul ke tulang kita ni tumpat dan padat? Minum susu ke tak setiap hari pun sebab stok susu segar tak sentiasa ada kat rumah. Berapa jumlah kalsium yang sepatutnya setiap hari? Apa agaknya akibat kurang kasium ya?


Tanda-tanda Kurang Kalsium:
1. Tangan/jari kebas
2. Kekejangan otot
3. Sakit Otot 
4. Kuku rapuh
5. Insomnia / susah tidur
6. PMS / Senggugut
7. Osteopenia / Osteoporosis

Ada tak antara simptom dan tanda-tanda kurang kalsium kat atas ni yang dialami? 

Sebenarnya hari ni saya nak share KISAH SAYA SENDIRI. Ada yang nak tahu ke?


Info Penting Untuk Atasi Masalah Kulit Kering!


Salah satu kunci kepada kecantikan dan keremajaan kulit adalah KELEMBAPAN KULIT. Kebelakangan ni sangat ramai yang ada MASALAH KULIT KERING. Semalam pun ada kenalan yang minta nasihat apa yang dia boleh pakai untuk atasi masalah kulit kering ni dengan Youth skincare.

APA JADI KALAU KULIT KERING?

1. Kedutan & garis halus di wajah lebih ketara
2. Garis halus & kemerahan mudah nampak
3. Kulit rasa kasar & tak sekata
4. Wajah nampak kendur & tua

Apabila kulit kita jadi kering, ia akan jadi lebih sensitif, seterusnya mengakibatkan garis halus & kedutan. Bila macam tu, kulit akan nampak lebih kusan dan tua! Oh no!


Lagi-lagi sekarang musim jerebu. Lagiiii lah bertambah kering kulit masing-masing. Bukan orang lain saya sendiri pun sama. Saya sendiri sejak dulu memang ada masalah kulit kering tapi terkawal. Datang je jerebu ni dan agak lama juga kan jerebu kali ni, kulit memang sensitif dan perlukan protection yang lebih lagi.

2-3 bulan kebelakangan ni, sebenarnya saya tercari-cari moisturiser atau day cream yang selamat & halal, bebas daripada 1500 bahan kimia berbahaya yang biasanya ada pada skincare lain, yang menjalani & mempunyai clinical result tanpa kompromi.

Shaklee skincare memang ada dah moisturiser. Memang best dengan SPF 50 dan ada broadspectrum sunscreen lagi. Boleh jadi sunblock terus. Tapi, since saya ni kerja dari rumah dan jarang keluar untuk tempoh masa yang lama, saya perlukan moisturiser yang lebih ringan. Bukan kerana Youth Age Defense Moisturiser tu tak bagus tapi kita kena lah guna ikut kesesuaian individu & environment. Baru lah betul. Tak gitu?

Tapi ada ke yang menepati ciri-ciri yang saya nak? Hmm...

3 BENDA PALING BEST BILA JOIN TEAM JUTAWAN!


Team Jutawan? Siapa mereka? Apa yang best bila join Team Jutawan ni?

Selalu kita dengar orang kata, kalau nak buat sesuatu bisnes tu, kita kena ada M.E.S.T.IPernah dengar tak? 

M - Mentor
E  - Elmu
S  - Sistem
T  - Tindakan
I   - Impian

M.E.S adalah dari luaran yang kita kena cari. Sementara T.I adalah dari dalaman kita sendiri, diri kita sendiri. So harini saya nak cerita tentang 3 benda paling best bila join Team Jutawan, iaitu M.E.S.


3 BENDA PALING BEST BILA JOIN
TEAM JUTAWAN:

#1: MENTOR

Team Jutawan bukan setakat ada 5-6 orang mentor tau. Team Jutawan dah melahirkan beratus-ratus orang mentor, dan 10 daripadanya adalah MASTER COORDINATOR. Master Coordinator adalah pangkat tertinggi dalam bisnes Shaklee. Di bawah setiap master ni ada ratusan dan ribuan business builders!


5 Testimoni Program Jom Detox Jutawan! The Success Stories!

PROGRAM JOM DETOX JUTAWAN adalah program detox Shaklee yang kini telah membantu hampir 1000 orang (pada saat saya menulis ni) berjaya dalam target masing-masing untuk lebih sihat & cantik, luaran & dalaman.

FOKUS UTAMA Program Jom Detox Jutawan adalah pada organ-organ detox dalam badan kita iaitu HATI, PARU-PARU, SISTEM PENGHADAMAN, KULIT, & BUAH PINGGANG.



Dalam ratusan testimoni yang ada hasil daripada Program Jom Detox Jutawan ni. Jom kita tengok dulu 5 daripadanya.

5 Testimoni Program Jom Detox Jutawan! The Success Stories!