Harga Youth Skincare Shaklee - Promosi 2019!


Mencari skincare yang natural dan selamat? Youth Shaklee skincare merupakan produk kecantikan Shaklee yang terbukti selamat, berkesan, 100% vegan, gluten free yang telah menjalani 8 tahun kajian sebelum ia dipasarkan! Yes. 8 tahun kajian dan Youth Shaklee skincare terbukti berkesan! Nak tahu HARGA YOUTH SKINCARE SHAKLEE - PROMOSI 2019?

Shaklee Academy: Start Your Own Business!

By: Affni Shahida Jamaludin

Start Your Own Business (SYOB) telah berlangsung di Sime Darby Convention Centre (SDCC) pada 6 & 7 April 2019 yang lepas. Alhamdulillah kami adalah antara Shaklee leader yang terpilih untuk sertai training ni. Untuk SYOB training ni hanya Shaklee business leaders yang aktif sahaja yang dijemput untuk join.

SYOB ni sebenarnya bukanlah bertujuan untuk mengajar perkara basic bagaimana nak mulakan bisnes Shaklee. Kalau yang tu Shaklee sediakan New Distributor Training yang macam Kak Aff pernah sertai juga tahun 2013 dulu.

Tapi SYOB ni bertujuan untuk guide all the leaders untuk jadi a better version of leaders. Shaklee guide leaders tentang bagaimana nak bina sebuah organisasi yang ada sistem, yang lebih teratur dan tersusun. We just need to duplicate apa yang Shaklee buat ni kepada all team members. Ayat jimatnya SYOB adalah TRAIN THE TRAINER program.

HARI PERTAMA SYOB

Rasanya lagi menarik kalau Kak Aff bercerita tentang apa yang berlaku sepanjang SYOB dalam bentuk penceritaan bergambar. Jom!


Sampai je di Sime Darby Convention Centre (SDCC), kami pergi register dan dapatkan nametag dan modules untuk sesi 2 hari ni. Then kita breakfast. Sedap juga makanan yang disediakan di SDCC ni. Sebelum ni selalu dengar je orang cakap.

Habis breakfast, bermula lah sesi pembelajaran kami dalam SYOB modules ni.


Gambar ni di candid oleh salah seorang Shaklee Nutritionist, Nurul.
Kusyuk betul take note kan? Hehe..

Salah satu module dalam SYOB adalah cara bagaimana untuk kita buat health fitness test kepada orang ramai kalau kita buat gathering offline. So waktu training SYOB ni kami sendiri lah di test nak tengok fit ke tak fit badan kita.

Rasa-rasa Kak Aff yang tak pernah overweight ni fit ke tak?

Jom tengok gambar seterusnya!

Harga Vivix Shaklee - Promosi Terkini 2019


Ramai orang tertanya-tanya berapa Harga Vivix Shaklee terkini pada tahun 2019 ni?

Sebelum tu, kenapa kita perlu atau nak makan Vivix? Apa perkara yang cuba kita selesaikan dan harapkan bila kita makan Vivix? Sangat ramai orang tanya, apa kebaikan Vivix?

“Saya selalu dengar orang kata Vivix ni bagus sangat! Tapi Vivix ni sebenarnya untuk apa ya?” 


Benarkah Bisnes Mobile Spa Satu Pelaburan Bisnes Yang Bijak?


Bisnes mobile spa dah tak asing lagi zaman sekarang ni. Tambah lagi semua orang nak duit cepat. Nak INSTANT CASH setiap hari. Tapi adakah dengan mengeluarkan modal untuk setup bisnes mobile spa satu pelaburan bisnes yang bijak?

Hari ni saya nak share dengan anda salah satu real life story seorang beautician dalam Mamacilik INcredible Dazzles (MIND), di bawah bimbingan saya. Mira, 25 tahun dulunya seorang operator pekerja kilang dan menetap di Kedah.

Di akhir perkongsian saya ni nanti anda nilaikan lah sendiri, adakah bisnes mobile spa satu pelaburan bisnes yang bijak?

Begini kisahnya...

Bekerja sebagai operator salah sebuah kilang di Kedah memberikan Mira gaji pokok sebanyak RM900 sebulan. Kalau tambah OT boleh la capai dalam RM1200-RM1500. Bekerja 12 jam sehari. Wajib!