Lagi.. Cerita Arissa & Shaklee Meal Shakes!

Assalamualaikum w.b.t

Semoga bulan Ramadhan ini membawa keberkatan kepada kita semua..

Saya nak kongsi pengalaman 2 hari lepas, malam.. seperti biasa Arissa akan minta 'milk'. So, papa Arissa pun buat la susu dia macam biasa dengan menggunakan botol Avent warna putih. Tapi, Arissa tak nak minum.

Arissa: "Tak nak dalam botol ni.." (merujuk kepada botol Avent warna putih tersebut)
Papa: "Kenapa pulak? Tadi kata nak 'milk'?"
Arissa: "Nak dalam botol pink! Dalam botol pink sedap!" (merujuk kepada botol warna pink yang selalu dibawa ke taska)
Papa: "Haaa??"


Selepas puas papa Arissa fikir "KENAPA...?" Adakah sebab warna pink? Atau apa? Anda semua nak tau tak apa yang kami sedar? Saya dan Yusri (papa Arissa) baru tersedar bahawa setiap pagi memang kami akan buat susu Arissa dan letak satu sudu kecil SHAKLEE MEAL SHAKES! Dan itu hanya sekali sehari di waktu pagi. Waktu-waktu lain memang susu biasa sahaja tanpa Shaklee Meal Shakes.

Lihat! Arissa yang baru berusia 3 tahun tu pun tahu membezakan susu biasa dengan susu yang ditambah SHAKLEE MEAL SHAKES.. SEDAP & BERKHASIAT!

Di samping itu, perkembangan terbaru mengenai Arissa yang sangat memilih makanan (picky eater) dan sering mengalami sembelit (constipation). Kedua-dua masalah tersebut telah TIADA! Arissa sekarang suka makan. Semua yang saya sediakan dia makan. Sudah tiada paksaan dan aksi kejar mengejar.. hehe.. Masalah sembelit juga telah hilang. Sampaikan hampir setiap kali Arissa selesai poo-poo, dia akan cakap.. "Saya dah poo-poo.. Tak sakit pun! Saya suka! Papa & Mama suka tak?".. hehe.. Arissa gembira dan die seakan faham yang Mama & Papa turut gembira.. Tiada lagi tangisan setiap kali nak poo-poo.. ^_^

Just a refresher daripada entry Shaklee Meal Shakes yang lepas... 

Antara khasiat Shaklee Meal Shakes adalah:
  1. Membantu meredakan masalah eczema dan alergi
  2. Memberi tenaga kepada atlit
  3. Sumber nutrisi untuk sarapan yang cepat, mudah dan ringkas
  4. Boleh dijadikan makanan ringan bila-bila masa sepanjang hari 
  5. Memberi tenaga kepada ibu menyusu terutama yang berpuasa
  6. Meningkatkan IQ terutamanya pada kanak-kanak
  7. Menguatkan antibodi bagi yang sering demam

Jadi, bagi ibu bapa yang anak-anak mereka mengalami masalah seperti Arissa sebelum ini dan juga yang pentingkan kesihatan anak-anak, boleh lah mencuba Shaklee Meal Shakes! It is RECOMMENDED! This is my personal recommendation. Dari lubuk hati.. Chewah... ;-p

Arissa Gembira, Mama & Papa Bahagia!

Boleh hubungi saya untuk cadangan dan konsultansi. Saya sedia membantu!

FREE CONSULTATION 
&
BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!


Sila 'Share' jika anda rasa entri ini bermanfaat

No comments :

Post a comment