Muka Berseri dengan Shaklee!

Assalamualaikum w.b.t,

Rasa excited nak cerita ni.. hehe..Harini selesai solat asar di office tadi, tiba-tiba kakak tea lady datang kat saya. Dia cakap…

Tea lady: Affni, kulit awak nampak makin putih & bersih!

Saya: Ha??? (Terkejut! Dalam hati, celah mana pulak aku ni putih? Confuse sekejap).. 

Saya: Biar betul kak? Akak nak cakap saya putih ke kulit saya licin? (Takut salah faham sebab tea lady tu Indonesian)..
* Sambil-sambil tu dok tengok tangan & muka kat cermin.. kot-kot la betul apa yang dia cakap.. hehe..

Tea lady: Dua-dua la.. Makin cerah & licin..

Saya: Agaknya sebab baby dalam perut ni baby boy kott… Kan orang kata, kalau baby boy, si ibu akan nampak berseri, kalau baby girl, si ibu akan nampak comot.. hehe.. (Saja berseloroh.. Malu sebenarnya..)
 ^_^

Tea lady: Betul la.. Saya tak main-main… Dulu muka awak kusam masa mula-mula hamil.. Sekarang berseri-seri..

Saya:.. (Sambil berfikir sejenak..) Ohhh.. Kalau waktu awal kehamilan yang dibandingkan.. Saya rasa mesti sebab vitamin yang saya makan. Sebab masa awal kehamilan dulu kan saya alahan teruk. Jadi saya tak dapat nak makan vitamin-vitamin Shaklee tu. Sekarang dah ok dan saya dah mula makan vitamin-vitamin tu..

Tea lady: Haa.. Betul la tu.. Vitamin apa?


Saya: Nanti akak tengok atas meja saya. Ada kat situ. Pastu nanti saya cerita… hehe..

Tea lady: Ok. (Sambil senyum-senyum)…

Seronok rasanya ada orang buat testimony terhadap diri saya.. Terkejut jugak lah.. Untuk masa sekarang ni makan vitamin-vitamin tu sebenarnya untuk pastikan khasiat dan nutrient sepanjang kehamilan ni mencukupi. Macam dapat BONUS pulak ada orang kata kulit MAKIN BERSERI (TAK KUSAM).. Tapi bila difikir-fikirkan balik, sebelum pregnant haritu pun memang dah makan vitamin Shaklee ni dan memang rasa sendiri bekas-bekas parut jerawat kat muka ni cepat pudar dan hilang. Nak bagi testimony sendiri kang orang kata.. “Yelah, nak buat sale memang la puji yang bagus-bagus…”. Tapi sekarang ternyata ada orang yang buatkan testimony untuk saya.. hehe.. Jadi, siapa rasa nak cantik, kulit bersih berseri, cubalah makan vitamin-vitamin Shaklee ni..


Wah.. dalam hati berbunga-bunga rasa bila ada orang puji.. Hehe.. ^_^

Ingin mendapatkan supplemen yang sesuai untuk anda dan keluarga?
Ingin menjana pendapatan 3-4-5 angka sebulan dengan hanya duduk di rumah?

FREE CONSULTATION
&
BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!


Sila 'Share' jika anda rasa entri ini bermanfaat

No comments :

Post a comment