2 Eksperimen Tentang Vita-Lea - Multivitamin Pertama di Dunia!

Assalamualaikum...

Baru-baru ni saya dapat sedikit ilmu baru dan saya nak kongsikan dengan anda tentang penemuan mengenai Vita-Lea.

Sebelum tu saya nak cerita sikit sejarah Vita-Lea ni. Mana asal usul multivitamin terbaik dunia ni?

Tahukah anda dari mana datangnya perkataan VITAMIN?

Dah tentu daripada Multivitamin pertama dunia iaitu SHAKLEE VITALIZED MINERALS. Sejak itulah nama VITA-MIN digunakan oleh semua jenama.

Masa tu kan, Dr. Forest C. Shaklee baru je berusia 21 tahun! Muda kan? Hebat!

Jom kita baca kisahnya kat bawah ni:

 
Sejarah Shaklee di dalam Majalah ISihat, Februari 2013

Saya berbesar hati jadi sebahagian daripada Shaklee famili. Shaklee sangat menitikberatkan tentang keaslian dan mutu vitamin yang dihasilkan. Disokong pula dengan KAJIAN SAINS!

Vitamin yang tentunya SEMULAJADI, SELAMAT, DAN BERKESAN!

PELIK TAPI BENAR

Siapa yang pernah makan Vita-Lea mesti tau Vita-Lea ni saiz dia dan warna hijau pekat kan? Hari ni saya nak kongsikan dengan anda, 2 eksperimen tentang Vita-Lea.


Eksperimen #1

Kita buat perbandingan di antara Vita-Lea dengan 1 jenis vitamin lain yang terdapat dipasaran.

Jom kita tengok kalau kita korbankan sebiji je Vita-Lea ni untuk buat eksperimen. Kita  bubuh dalam segelas air. 

Tak sampai 5 minit Vita-Lea larut! 

Yang lagi best, air tak bertukar hijau walaupun pil tu warna hijau. Hasilnya, air putih bertukar sarat dengan warna asli larutan mineral dan vitamin di dalamnya. AMAZING!

Ini membuktikan VITA-LEA diperbuat daripada bahan semulajadi yang mudah meresap di dalam badan.

Kita saksikan pula video satu jenis multivitamin lain yang BUKAN 100% SEMULAJADI. Dalam erti kata lain, VITAMIN SINTETIK.

 
Multivitamin ini hanya 'release'kan bahagian luaran (coating/perwarna) vitamin. 
Vitamin masih keras dah tidak hancur walau ditekan.

Multivitamin sintetik ini belum larut sepenuhnya walaupun selepas hampir 15 minit di dalam air. Ia menggambarkan tindak balas yang sama di dalam badan kita.

Jadi, multivitamin manakah pilihan anda?

Pastikan anda memilih vitamin yang 100% semulajadi yer! ^_^

Eksperimen #2

Macam seronok pulak kan buat eksperimen ni. Jomlah kita korban lagi sebiji, patah dua Vita-Lea. Kita dapat lihat biji-biji putih kecik. 

Keratan rentas Vita-Lea

Itu adalah bijian kanji yang apabila terlarut dalam air, ia akan pecah dan membebaskan nutrisi yang 'terikat' di dalamnya.

MENARIK TENTANG VITA-LEA:
  1. Peningkatan teknologi telah mengubah bentuknya dari cecair (100 tahun dahulu) kepada bentuk tablet yang dikenali sebagai Vita-Lea.
  2. Vita-Lea dihasilkan melalui teknologi eksplosif yang kompleks disebut explore tab. Explo-Tab ialah teknologi yang membolehkan vitalea kekal sementara waktu di dalam sistem pencernaan, dan kemudian dengan cepat ia akan “meledak” untuk membebaskan nutrisi di dalamnya (pendek kata, penyerapan segera).
  3. Disokong oleh 7 kajian klinikal. Ujian klinikal telah membuktikan pengambilan Vita-Lea Shaklee selama setahun boleh mengurangkan risiko jatuh sakit sebanyak 65% !
  4. Tidak mengandungi perisa atau pewarna tiruan, pemanis atau pengawet.
  5. Memenuhi keperluan 28 VITAMIN & MINERAL penting yang diperlukan oleh orang dewasa.
Sekali dah pilih Vitalea, selamanya takkan berpaling. Multivitamin, multimineral terhebat selamanya...


Oh ya! Sekarang ni ada PROMOSI VITA-LEA tau. Memang sangat MURAH
Promosi sehingga 28 Februari 2015!!!

Promosi Vita-Lea for Children pun ada. Untuk Vita-Lea for Children ni, anda boleh baca lebih lanjut di sini -> Vita-Lea for Children - Multivitamin Terbaik Kanak-kanak Abad Ini!
 
Dapatkan hanya yang terbaik untuk si manja anda!

INGIN MENINGKATKAN TARAF KESIHATAN KELUARGA ANDA?
Ingin mendapatkan nutrisi yang lengkap untuk anda dan keluarga?

Hubungi saya:-

FREE CONSULTATION,
AFFORDABLE PRICE, 
&
BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!

Sila 'Share' jika anda rasa entri ini bermanfaat

No comments :

Post a comment