Shaklee Business Leaders Conference 2018 - A Real Breakthrough!


By: Affni Shahida Jamaludin

Assalamualaikum & salam ceria untuk semua pembaca mamacilik.com

Percaya atau tidak, berlalunya Shaklee Business Leaders Conference 2018 (BLNC) pada 3 Februari yang lalu memberi kesan dan keterujaan yang sangat besar kepada kami, semua leaders Shaklee di seluruh Malaysia. Ini adalah kali kedua Shaklee adakan BLNC ekslusif untuk semua Shaklee leaders yang aktif sahaja. Pertama kali diadakan tahun lepas, 2017.

Mana taknya, sangat banyak kejutan yang besssttt sangat yang dibuat oleh Shaklee Management Team.

Leaders Shaklee ni siapa sebenarnya?

Leaders Shaklee adalah mereka yang Effective Supervisor ke atas dan dapat income minimum 4 angka setiap bulan.

Yang paling best, event ni FREE, kami tak payah bayar apa-apa langsung. Husband / wife pun dijemput sekali dan makanan pun disediakan FREE! Tapi kali ni saya datang seorang tanpa Yusri atas sebab-sebab yang tak dapat dielakkan. It is OK since I am never alone. Kami ada seluruh Shaklee family di sini.

Banyak rewards yang kita boleh dapat kalau buat betul-betul dan konsisten dalam bisnes Shaklee sebenarnya. Inilah salah satu sebab yang buat kami sayaaang sangat dengan bisnes Shaklee.

Lagipun, Shaklee kan dah ada produk terbaik yang terbukti SELAMAT dan BERKESAN sejak lebih 100 tahun lepas. Sebab tu lah kami setia sebagai pengguna sejak 2011 dan setiap hari memang ramai sangat customers baru dan lama yang setia dan repeat order dengan kami.

Syukur Alhamdulillah. Tahun ni ramai team kami dalam MAMACILIK EMPIRE bersama keluarga besar kami di MFMS EMPIRE, LAT FAMILY, GLC yang layak ke BLNC 2018.

Ok jom kita layan gambar-gambar sepanjang event ni.


Kali ni BLNC 2018 diadakan di SUnway Pyramid Convention Centre

Registration - Ribuan Shaklee Leaders yang hadir
Punya sayang Shaklee kat kami, siap bagi vitamins for energy lagi untuk kekal fokus dan bertenaga sepanjang hari!
OMEGA GUARD, B-COMPLEX, COQ-TROL ❤️



Breakfast provided - Bihun Goreng, Deep Fried Cheese Ravioli, Kuih Muih

Sementara tunggu geng leaders yang lain, sempat round di Youth Skin Care Demo Area

MamaCilik & MommyShahab bersama our great mentor, Master Ira (Founder LAT Family)

MamaCilik bersama Master Ainul, founder The Walking Beauty (TWB) - Beauty with Brain

With Master Ira - Legasi Anugerah Terindah (LAT Family)

MFMS leaders with out mentor, Master Ira - LAT Family

With my beloved mentor, Master Maria yang sentiasa ada bersama during ups and downs - You raised me up 🎶

From left: Nadia, Master Maria, MommyShahab, Shiemz, and me!

Leaders MFMS Empire bersama Master Maria & Master Firdaus

Dah.. Jom kita masuk hall pulak. Event dah nak mula!

Tema BLNC 2018 adalah BREAKTHROUGH!

Apa yang BREAKTHROUGH nyer yer?

Kita akan sentiasa hadapi halangan, cabaran yang menghalang kita untuk terus maju.

Kalau kita nak berjaya, kita mesti 'rempuh' tembok halangan tu walau apa pun halangan yang datang. Inilah yang dikatakan BREAKTHROUGH!

Our greatest glory is not in NEVER FALLING, 

but in RISING everytime we FALL.

And...

Ada satu lagi breakthrough tentang produk Shaklee yang akan diumumkan tahun ni. Apa dia yer? Jeng.. Jeng.. Jeng... Tunguuuuu ~~
With leaders in MAMACILIK EMPIRE yang dapat hadir

Welcome notes from Shaklee Malaysia President, Ms Helen to all Shaklee Family
Alhamdulillah, banyak achievements Shaklee as a company sepanjang 2017. InsyaAllah 2018 ni confirm lagi hebat!

Since, last minute tak dapat datang Malaysia, kami dapat Live video with CEO Shaklee, Mr Roger Barnett.

Shaklee buat 100,000 quality test setiap tahun tau. Bukan sikit-sikit test yang dibuat

Bukan tu je. Shaklee juga jalankan 100 clinical studies

Bayangkanlah berapa banyak Shaklee spend untuk make sure semua produk yang dikeluarkan sentiasa SELAMAT & BERKESAN!

Shaklee juga ada LANDMARK STUDY yang dijalankan oleh pihak ketiga yang langsung tidak berkepentingan dengan Shaklee
Apa juga hasil daripada Landmark Study, sama ada baik atau sebaliknya, ia tetap akan dipublish kepada umum. Dan Shaklee satu-satunya syarikat yang berani buat sebab kami di Shaklee sangat yakin terhadap keselamatan dan keberkesanan Shaklee.

Shaklee juga ada 75 patents dan patents pending
Maksudnya, takkan ada syarikat lain yang dapat buat produk sepertimana yang Shaklee keluarkan. Shaklee tetap punyai the best products!

Ramai atlit yang amalkan supplements Shaklee dah berjaya memenangi banyak medals
Macam yang kita tahu, atlit ni bukan boleh sebarang makan supplements. Walau ada sikit je trace ubat/drugs dalam apa yang mereka makan, akan buat penyertaan mereka dalam sukan terbatal!

 Seterusnya sesi bersama Les Wong, Vice President Shaklee USA
  
Les Wong ni dah bekerja dalam Shaklee Corporation sejak 40 tahun lalu tau. Kiranya antara pioneer staff dalam Shaklee.

Les Wong ni yang bertanggungjawab dalam kebanyakan Research and Development (R&D) produk Shaklee. Dah lebih 40 tahun jugak beliau jadi pengguna tegar produk Shaklee.

Percaya tak? Umur Les Wong ni dah 60-an tapi nampak sihat cergas bertenaga macam umur 40 an! Seriously Amazing Shaklee Effects!



Menurut Les Wong, Shaklee dah bekerjasama dengan NASA sejak berpuluh tahun yang lepas untuk hasilkan supplement ASTRO-ADE yang membantu para angkasawan NASA untuk kekalkan kesihatan masa di angkasa. 

Kenapa kena hasilkan supplement khas untuk angkasawan NASA ni?

Yelah kat angkasa kan air dan makanan berkhasiat tu sangat terhad. So angkasawan sangat perlukan suplemen untuk support nutrisi mereka sepanjang kat sana.

Produk PERFORMANCE DRINK Shaklee sekarang ni pun adalah hasil dari kajian saintis Shaklee dan NASA sebelum ni. Ia minuman elektrolit yang membantu kekalkan hidrasi badan dan bagi tenaga. Sebab tu lah kalau kita amalkan Performance Drink especially masa bersahur dan berbuka puasa, kita akan rasa bertenaga!


 
Dan yang kami bangga sangat, Shaklee ada team yang terdiri daripada Atlit bertaraf dunia yang jadi pengguna setia Shaklee. Bukan calang-calang tuuu!


Sejak berpuluh tahun lalu, Shaklee dah buktikan yang Atlit yang mengamalkan supplements Shaklee mampu berjaya sampai ke peringkat antarabangsa.  


 Atlit Shaklee menang banyak sangat pingat masa sukan Olympic.


Shaklee always supporting ELITE, WORLD-CLASS ATHLETES with HIGH QUALITY SHAKLEE NUTRITION.

Macam yang saya kata tadi..
 Kenapa atlet peringkat dunia pilih Shaklee? 

Semestinya sebab produk Shaklee dah TERBUKTI SELAMAT DAN BERKESAN sejak lebih 100 tahun lalu! 

Kami bangga menjadi sebahagian daripada Shaklee Family!

Next.. Masa lunch break, apa lagi.. Kita dengan gadget ibu menyusu ni pergi la buat projek susu. Hehe..


Pergi ambil pula special item yang dah di pre-order sehari sebelum tu... Apa eh??

The new YOUTH SKIN CARE !

Tadaaa ~~

 Macam biasalah.. Together-gether dengan my 'partner in crime', MommyShahab!

Kami di LAT Family

Kami dalam GLC group bersama founder-nya, Master Nur Laila

Lunch pun disediakan. Banyak sangat pilihan makanan. Sedappp! Alhamdulillah

Masa lunch ni la boleh nak chit chat. Bukan senang nak jumpa masing-masing. Maklumlah sibuk kan. Selama ni pun biasanya communicate online je. Nama pun bisnes online kannn.. Hehe..

Add caption
Lepas lunch dan solat Zuhur, sesi petang disambung bersama Chris Kyroe, Vice President, Beauty Research and Development, iaitu individu yang bertanggungjawab membangunkan produk YOUTH

Seterusnya adalah TESTIMONI pengguna YOUTH. Nanti saya akan share dalam entry lain details tentang kehebatan produk YOUTH ni ok! Memang powerful sangat!

Master Naquib berkongsi pengalaman dan kesan yang sangat baik selepas penggunaan Youth

Apa yang Shaklee tawarkan untuk 2019 agaknya??
Inilah yang kami tunggu-tunggu! 
Apa rewards yang Shaklee nak bagi kepada semua business leaders untuk fiscal year 2018/2019??

Ada banyakkk sangat rewards yang Shaklee offer tau! Huishh.. Ting Ting Blink Blink mata tengok!

Lepas tu... Ke mana agaknya kita tahun 2019, TRIP PERCUMA bersama Shaklee?

Nampaknya Mr. Roger Barnett kita nak kami pulang melawat ke Home Office Shaklee HQ di Pleasanton, California, USA & hadiri Shaklee Global Conference 2019 di Las Vegas. Ini adalah antara tempat impian semua leaders Shaklee! Teringin sangat nak sampai ke Global Home Office ni.

Selain daripada tu, Shaklee bagi option juga untuk para leaders muslim jika nak mengerjakan umrah. Ni 5-6 stars punya pakej tau. Bukan budget pakej yer. Yang ni pun nak jugak. Nak bawa sekali mama & abah pergi umrah dengan Shaklee. Korang doakan tau!


Start daripada tahun lepas lagi Shaklee dah tak bagi national trip kepada business leaders tapi Shaklee upgrade ke regional trip. Kalau tahun lepas, saya dah wakilkan Yusri untuk pergi naik StarCruise Libra bersama Shaklee (masa tu baru habis pantang bersalin baby Anis), tahun ni pula insyaAllah saya akan ke Bangkok untuk regional trip bersama Shaklee! Soooo.. Next year regional trip Shaklee adalah ke Phuket!

Tak susah pun nak dapatkan tiket untuk join trip Shaklee ni. Paling minimum leaders kena jadi Effective Supervisor ke atas sepanjang cycle untuk dapat at least 1 tiket. Senang je kan! 

Bersama Master Laila, Founder GLC

Sebahagian daripada MFMS Leaders
Kak Shopiah yang kanan sekali merupakan seorang pharmacies tau. Ahli farmasi pun pilih Shaklee sebagai supplement harian diri sendiri dan keluarga.

Sebelum balik, sempat singgah tengok YOUTH SKIN CARE product range. Seriously sangat besttt!


Mana nak cari product skin care yang semulajadi, yang dikaji selama 8 tahun, terbukti bebas dari lebih 1500 jenis bahan kimia berbahaya yang banyak terdapat dalam skincare lain!

This is the best skincare with 8 years of research, and patent pending.

Selama ni sejak 2011 kami sekeluarga amalkan supplement Shaklee untuk kekal sihat dan cantik dari dalam. Now, Shaklee memang buat breakthrough dengan release YOUTH skin care ni. Its proven untuk dapatkan wajah lebih muda 10 tahun tau!

Nak ikutkan banyak nak cerita pasal YOUTH ni. InsyaAllah saya akan kongsikan di entry lain khas untuk Youth Skin Care okeh! 

 Syukur Alhamdulillah, dengan itu berakhirnya BLNC 2018. Secara keseluruhannya, BLNC kalini memang best sangat! Tak sabar nak attend National Conference in July 2018 pula. Event yang ni open untuk semua ahli Shaklee.

Anda nak jadi sebahagian daripada Leaders yang dah berjaya dalam Shaklee bersama kami team MAMACILIK EMPIRE?

Boleh contact MAMACILIK di 012-2207966 terus ya. Let's be part of us!


FALL IN LOVE WITH NUTRITION INDUSTRY & BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

BONUS!!!

Hayati kisah benar kejayaan seorang Engineer Terpaksa Berhenti Kerja Selepas 6 bulan menjalankan Online Busines. Ikuti rahsia bagaimana beliau menghasilkan jualan RM1 Juta dalam tempoh 9 bulan At 'Zero Cost Marketing'.Kisah ini telah mendapat sambutan 15,000 orang pembaca beberapa hari terawal pelancarannya! Download sekarang sementara ianya masih PERCUMA!


Sila 'Share' jika anda rasa entri ini bermanfaat

No comments :

Post a comment