PROGRAM DETOX TWB: MY OFFICIAL 7 DAYS DETOX RESULT!

MY OFFICIAL 7 DAYS DETOX RESULT!

Fuhh.. Begini kisahnya cabaran detox Kak Aff. Kak Aff straight cerita kronologi detox Kak Aff yang dah sedia ada kurus ni.


Detox bukan untuk orang yang nak turunkan berat badan je tau. 
Ia lebih dari tu!

Actually masa Kak Aff seek for nutritionist advise sebelum mula detox, nutritionist dah bagitau Kak Aff dah, from my health check up results and my condition yang nak gain weight, Kak Aff hanya perlu follow jadual pengambilan supplements TANPA ikut 7 days meal plan tu.



Of course kena dapatkan nasihat nutritionist dulu. Bukan suka hati je. Even MEAL PLAN yang kami guna dalam Program Detox TWB ni pun di 'endorsed' oleh doktor dan pakar pemakanan bertauliah, Dr. Jamie.


But knowing Kak Aff yang terkenal dengan kedegilan dari kecik, I insist nutritionist to give me guidelines kalau saya nak juga follow meal plan tu. Mana aci kan? Nak juga detox betul-betul. So she told me to follow the Day 7 mealplan terus.


Kak Aff memang degil. Tak puas hati. Tak nak la terus guna meal plan day 7. Tak mencabar langsung! 🤭

Ok, nutritionist adjust la jugak meal plan untuk Kak aff since Kak Aff beriaaaa nak detox. Kalau korang tau kepentingan detox ni baru korang faham kenapa Kak Aff beria nak detox walaupun kesihatan dah tip top, BMI ok dah la walau sikit lagi nak underweight.


So nutritionist guide Kak Aff untuk follow the 7 day meal plan tu & Kak Aff wajib ambik 2 servings of protein intake on top of that.

Tapi.. Kak Aff kan degil!

BERMULALAH PERJALANAN DETOX KAK AFF

On day 1 detox challenge, Kak Aff dah derhaka dengan follow Day 1 meal plan without protein at all. Nak test jugak la power tak power kalau detox ni kan. Bahananya, I have lost almost 1kg! 😂😭

So underweight sudah! Padan muka!

Tak tahu nak nangis ke nak gelak. Kak Aff memang fobia bila berat turun ni macam korang yang fobia berat naik.

Day 2 detox challenge Kak Aff add on protein. 1 serving je instead of 2. Degil lagi tu. Alhamdulillah berat dah tak turun but naik 100g. Lega dah tapi masih tak puas hati sebab turun punya senangggg nak naik berat azab!

So Kak Aff continue je meal plan camtu. Entah macam mana, berkejaran dengan anak 5, the detox supplements pulak mula bagi kesan kat Kak Aff & I lost weight again. 0.4kg this time! Perghh!

Memang tak boleh depends ngan protein je kalau nak detox & gain weight Kak Aff ni. 


When you know your body, you will automatically can adjust tau.

On detox day 4, Kak Aff continue terus dengan meal Day 7 as advise by nutritionist firstttt dulu. Kak Aff buat yang sama sampai detox day7.

Dari situ lah baru nampak effect detox + gain weight untuk Kak Aff.

So as summary, result for:
Day 1 ⬇️ 0.9kg
Day 2 ⬆️ 0.1kg
Day 3 ⬇️ 0.4kg
Day 4 ⬆️ 0.3kg
Day 5 ⬆️ 0.3kg
Day 6 ⬆️ 0.5kg
Day 7 ⬆️ 0.5kg

Skin Kak Aff pun mula improved. Tak kering dah macam dulu. Dah start smooth.

Program detox is not about losing weight. 
It's about getting a healthy & beauty you and more to a healthy lifestyle!


Walaupun macam tu, even not for slimming purposes, tapi nak lose weight dengan Program Detox TWB ni senang-senang je. Kacang pis je!

So siapa yang macam Kak Aff, nak detox tapi takut berat turun, jangan risau. Kak Aff boleh guide. Senang je kalau kita ada ilmu ni.

Kalau korang memang nak kuruskan badan, nak slim down & get healthy body, healthy lifestyle, senang sangat sangat sangat dengan program ni.

Walau Kak Aff sejenis yang nak gain weight, kalau korang nak lose weight pun boleh. Direct coaching Kak Aff ramai yang lose weight 5-6kg in 7 days! 😎



Lagi best, program detox ni kita buat ONLINE je. Tak perlu meet up kat mana-mana pun. Jemput tengok results peserta yang direct monitoring daripada Kak Aff di sini:


Dari seluruh Malaysia tau.

Sebarang pertanyaan tentang program detox boleh terus contact Kak Aff ok!

Affni Shahida @ Kak Aff

Nak Dapat Kesihatan Lebih Baik & Tingkatkan Kualiti Hidup?
Nak Sertai Program Detox TWB?

Hubungi KAK AFF,

Your Certified Shaklee Mini Nutritionist:-

FREE CONSULTATION,
AFFORDABLE PRICE, 
&
BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!


Sila 'Share' jika anda rasa entri ini bermanfaat

No comments :

Post a comment