Vita-lea for Children - Multivitamin Terbaik Kanak-Kanak Abad Ini!

Assalamualaikum,

Saya doakan pembaca MamaCilik.com sihat sejahtera.

Agak lama jugak kan saya tak berkongsi dengan anda tentang vitamin dan produk-produk Shaklee.

Jadi hari ni saya nak kongsi dengan anda tentang satu vitamin yang dah lama sangat dinanti-nanti.Vitamin apa tu yer?

Haaaa.. Inilah dia Vita-Lea for Children!

VITA-LEA FOR CHILDREN

Sejak saya join Shaklee, dah hampir 2 tahun pun. Ini lah baru pertama kali vitamin ni muncul tau. Saya sebelum ni tertunggu-tunggu dan tertanya-tanya jugaklah pasal Vita-Lea for Children ni. Kenapa???


Sebelum ni, saya dimaklumkan yang Vita-Lea for Children ni sedang dalam proses penambahbaikan dan seperti biasa, kenalah lalu balik proses kelulusan daripada Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM). Ianya proses yang lama dan panjang. Dan sekarang ni Vita-Lea for Children dah ada balik malah lebih baik lagi! Wow!

Pada 1 Januari 2015, The Best Kids Multivitamin is BACK! 

Seronoknya! Boleh bagi kat anak-anak.

Wow! Sekarang ni dah improved formula. Lebih baik daripada yang sebelum ni. 

So, jom kita tengok, apa yang best sangat Vita-lea for Children ni?

KENAPA PERLU BAGI MULTIVITAMIN KEPADA ANAK-ANAK?

Cuba kita perhatikan, macam mana environment anak-anak kita membesar sekarang ni? Sihat ke persekitaran kita ni? Jangan kita compare anak-anak zaman ni dengan anak-anak zaman dulu (kita lah tu.. hehe..). 

Sekarang ni, semakin dunia maju, semakin sibuk ibu bapa dengan kerja dan urusan harian, semakin banyak pulak restoren makanan segera muncul di sekeliling kita.

Macam saya, secara jujurnya saya seorang yang sangat sibuk di pejabat (semoga saya cepat jadi WAHM). Keluar rumah sesudah subuh, balik rumah pun dah maghrib. Kadang-kadang je saya sempat masak kalau hari kerja (weekdays). 

Saya memang struggle untuk pastikan suami dan anak-anak mendapat penjagaan dan pemakanan dengan nutrien yang terbaik.

Tapi ada juga rakan saya yang mana anaknya dah masuk sekolah. Pastikah kita apa yang mereka makan tu berkhasiat? Makanan di kantin-kantin sekolah zaman sekarang ni memang pelbagai. Fast food memang tak terkecuali. Anak-anak ni memang suka la makan nugget, hotdog, dan seangkatan dengannya.

Saya percaya, ramai di antara rakan-rakan di luar sana, atau anda sendiri yang sedang membaca ni melalui perkara yang sama.

Jadi, pastikah kita yang anak-anak kita ni mendapat khasiat, dan zat yang mencukupi setiap hari?

Untuk dapatkan khasiat yang sama sepertimana yang terdapat dalam Vita-lea for Children ni, anak-anak kita kena makan semua yang terdapat dalam gambar ni. 

Nak ke diorang ni makan agak-agaknya? Sempat ke kita nak prepare semua ni? Hmm..

Bila dan kekurangan nutrisi, mulalah imun badan lemah. Selalulah demam, batuk selsema datang berkunjung kan? Setiap kali tu jugaklah nak kena pergi klinik. Kos dah berapa pulak?

Kalaupun company tempat kita bekerja yang sponsor, sanggup ke kita bagi anak-anak makan ubat (berasakan dadah) banyak-banyak? Selalu pulak tu! Pastu effect jangka masa panjang? Hmm.... Kesian anak-anak.

Sebab tu lah, sangat penting kita sebagai ibu bapa ni memainkan peranan dan ambil berat tentang nutrisi untuk anak-anak ni. Dengan adanya multivitamin ni, kita dah boleh tarik nafas lega sebab multivitamin untuk kanak-kanak ni dapat membantu melengkapkan (bukan menggantikan) keperluan nutrisi seharian anak-anak kita

Dah namapun multi, banyaklah vitamin terkandung dalam nya kan? ^_^

Vita-Lea for Children ni mengandungi 18 vitamin dan nutrien penting yang diperlukan oleh kanak-kanak.

KELEBIHAN VITA-LEA FOR CHILDREN SHAKLEE

Jom kita tengok, vitamin apa yang terkandung dalam Vita-Lea for Children ni...

Inilah perbandingan jumlah nutrisi dan gabungan kandungan yang lebih baik dari sebelumnya.

KENAPA MESTI MULTIVITAMIN SHAKLEE? 

The Shaklee difference.. 

Anda lihat sendiri jadual ini dan buat perbandingan. ^_^

Vita-lea for Children memang berbeza dengan kebanyakan vitamin yang terdapat di pasaran. Mutivitamin kanak-kanak ni tidak mengandungi pewarna, perisa, pengawet, dan pemanis tiruan. Rasa semulajadi anggur yang sedap, semestinya disukai oleh kanak-kanak. Yang paling penting, ianya 100% SEMULAJADI. Ianya selamat, dan GLUTEN FREE!

Vita-lea for Children ni boleh dikunyah (chewable), dan yang bestnya, oleh kerana ia menggunakan pemanis yang semulajadi, iaitu Xylitol, so ia tidak mengundang kaviti dan selamat untuk kesihatan gigi.

Patutlah lambat sangat Vita-lea for Children ni nak ada balik. Shaklee nak pastikan ianya yang terbaik! ^_^

Makin seronok la Arissa & Alina ni ada vitamin baru. Sedap pulak tu! Warna purple, rasa anggur. Mmpphh... Memang seronok la diorang ni. Hehe..

ISK.. MACAM BEST! NAK JUGAKLAH!

Eh.. Eh.. Best betul Shaklee ni. Bulan pertama launching Vita-lea for Children ni terus nak buat promo gempak! 

Ya! Sekarang ni ada promosi yer PERCUMA 1 BOTOL kalau anda beli 3 botol. 

Biasanya Shaklee ni kalau buat promo mesti Beli 6 baru dapat percuma satu. Tapi kalau dah macam ni nampak gaya dapat PERCUMA 2! Hehe.. BEST!



Siapa yang rasa nak try Vita-lea for Children ni boleh hubungi saya.

Sudah-sudahlah biarkan anak tak cukup nutrisi. Kita pulak asyik nak kena ambik cuti sebab nak jaga anak-anak ni kan? Nak kerja pun hati tak tenang. 

Kita dah pun buat pelaburan kewangan dan pendidikan jangka masa panjang anak-anak kan? Mereka sihat alhamdulillah, kalau tak, nauzubillah mintak dijauhkan.

Sebab tu inilah masanya untuk kita buat pelaburan kesihatan untuk anak-anak kita dari sekarang! Bila anak-anak sihat, hati kita pun tenang. Tengok anak-anak sihat ceria bermain, kita sebagai ibu bapa pun gembira.

Jadinya, dengan kemunculan Vita-lea for Children, lengkaplah set vitamin untuk anak-anak saya ni. 

Ada OMEGA GUARD, MEAL SHAKES, CHEWABLE VITA-C, dan sekarang VITA-LEA for kids!

Anak-anak anda macam mana? ^_^

INGIN MENINGKATKAN TARAF KESIHATAN KELUARGA ANDA?
Ingin tidur lena dan memastikan anak-anak sentiasa sihat?

Hubungi saya:-

FREE CONSULTATION,
AFFORDABLE PRICE, 
&
BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!



Sila 'Share' jika anda rasa entri ini bermanfaat

No comments :

Post a Comment