6 Sebab Kenapa Omega Guard Shaklee Sumber Omega-3 Terbaik!

Assalamualaikum w.b.t

Dalam perkongsian yang lalu, saya ada kongsikan tentang KEBAIKAN DAN KESAN OMEGA-3 untuk kesihatan kita sekeluarga tidak kira peringkat umur iaitu dari bayi, kanak-kanak, remaja, dewasa, suami/isteri, seterusnya warga emas (ibu bapa kita).

Kalau belum baca, jemput klik link di sini:
Kesan Omega 3 OMEGA GUARD Kepada Bayi, Kanak-Kanak, Pelajar, Suami Isteri, dan Ibu Bapa

Hari ini pula, saya nak kongsikan kepada anda para pembaca mamacilik.com tentang, "Kenapa kami sekeluarga memilih Shaklee Omega Guard sebagai sumber Omega-3 harian?"


OMEGA GUARD : Minyak Ikan Omega-3 Terbaik Dan Paling Berkualiti Tinggi

Jom Kita Renung Sejenak!

Sebelum saya teruskan perkongsian ni, jom kita fikirkan apa sebenarnya sumber terbaik Omega-3? Adakah dari tumbuhan atau haiwan?
Sumber terbaik Asid Lemak Omega-3 adalah daripada IKAN.

KEBAIKAN MAKAN IKAN

Kita memerlukan 2-3 hidangan ikan setiap minggu untuk mengekalkan kesihatan dan fungsi badan kita pada tahap yang optimum. Ikan yang banyak mengandungi Omega-3 yang terdiri daripada EPA dan DHA adalah ikan laut dalam. Salmon dan tuna sangat sinonim dengan sumber Omega-3 yang banyak kan?

Tapi, cukup ke kita dan keluarga, anak-anak terutamanya ambil hidangan ikan setiap minggu? Tak dinafikan, hidangan ikan bukanlah hidangan kegemaran semua orang kan? Mungkin salah satu faktornya ikan mempunyai banyak tulang? Leceh nak makan mungkin?

Lebih-lebih lagi sekarang ni harga ikan lebih mahal daripada harga ayam, telur, daging, kan?

Itu baru isu diri kita sendiri dan keadaan ekonomi keluarga kita.

RISIKO PENGAMBILAN IKAN

Walaupun kita tergolongan dalam kategori berkemampuan nak makan ikan setiap hari pun... Tahukah anda, ada risiko yang kita perlu ambil kira dalam pengambilan ikan sebagai makanan harian kita seperti kandungan merkuri, plumbum, arsenik, kadmium, dioxins dan pelbagai lagi bahan cemar.

Macam ni lah cara macam mana ikan boleh tercemar dengan merkuri dan bahan toxic lain.

Jadi, lagi besar saiz ikan, lebih besar risiko kita kepada bahan cemar ni.


Mesti kita pun keliru dengan KEBAIKAN IKAN vs RISIKO PENGAMBILAN IKAN LAUT DALAM yang kaya dengan Omega-3 tapi tinggi kandungan bahan cemar seperti merkuri!

Dilema ni lah yang membuatkan ramai yang dah sedar dengan kepentingan Omega-3, mengambil supplement minyak ikan (fish oil) sebagai jalan keluar.

Supplemen minyak ikan yang mengandungi Omega-3 ni perlu menjalani proses yang terbaik dan betul bagi menyingkirkan bahan cemar yang terdapat pada ikan tersebut supaya supplemen Omega-3 yang berkualiti tinggi dan selamat dapat dihasilkan.

Memang banyak sangat supplemen yang dijual dipasaran sekarang ni. Jadi macam mana kita nak tahu minyak ikan Omega-3 manakah yang selamat, terbaik dan berkualiti?

6 SEBAB KENAPA Omega Guard Shaklee ADALAH SUMBER OMEGA 3 TERBAIK!


1. Penyulingan Molekul Tiga Peringkat untuk ketulenan dan kepekatan. Proses proprietari ini, memekatkan omega-3, dan menyingkirkan komponen berbahaya seperti merkuri, plumbum, arsenik, kadmium, dioxins dan pelbagai bahan cemar lain.

2. Kualiti terjamin- Minyak ikan bergred Farmaseutikal.

3. Mengandungi 7 spektrum lengkap asid lemak omega-3 tulen yang terhasil secara semulajadi seperti EPA, DHA dan banyak lagi.

4.  Mempunyai DHA dan EPA yang tinggi – satu sajian memberikan 990mg asid lemak omega-3 (546mg EPA, 360mg DHA).

5. Bau dan rasa kesan hanyir yang minimum.

6. Diiktiraf oleh Friend of the Sea®. Ianya untuk memastikan bekalan berterusan minyak ikan berkualiti tanpa menjejaskan alam sekitar.


IT HAS BEEN 6 YEARS!

Kami sekeluarga telah pun mengamalkan Omega Guard ni sejak tahun 2012 lagi. Alhamdulillah kesihatan kami sekeluarga bertambah baik!

Antaranya:

🌷 Tahap kolesterol suami kembali normal dan kekal normal tanpa pengambilan ubat hospital
🌷 Tekanan darah tinggi suami dan ayah terkawal
🌷 Eczema diri saya sendiri terkawal
🌷 Bengkak susu sewaktu berpantang dapat dikawal
🌷 Serangan asthma/semput pada anak-anak terkawal. Hampir tiada lagi asthma attack
🌷 Maintain slim & fit walau selepas bersalin 4 orang anak (the 5th coming very soon)


Isk.. Banyak lagi lah kesan dan manfaat yang kami sekeluarga dah dapat daripada Omega Guard Shaklee ni.

Haa! Sekarang ni ada great offer untuk Omega Guard Shaklee ni. Kami sekeluarga memang akan borong la. Sebab memang makan setiap hari. Dapat jimat banyak masa offer ni.

Kena cepat tau, offer Omega Guard Shaklee ni hanya untuk jangkamasa terhad sahaja yer!

Feel free untuk hubungi saya, AFFNI selaku Certified Shaklee Mini Nutritionist anda.
📲 012-2207966

Nak dapatkan semua produk Shaklee pada HARGA TERENDAH?
Jom daftar sebagai AHLI SHAKLEE yang sah. Lebih JIMAT, lebih UNTUNG!

Dapatkan juga discount voucher RM60* dengan pembelian Omega Guard 
sehingga 31 Ogos 2017! (*T&C Apply)

MENCARI SUPPLEMENT UNTUK KESIHATAN DIRI & KELUARGA TERSAYANG?
Ingin mencuba alternatif semulajadi untuk kesihatan berpanjangan?

FREE CONSULTATION,
AFFORDABLE PRICE, 
&
BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!

Sila 'Share' jika anda rasa entri ini bermanfaat

No comments :

Post a Comment