Kenapa OMEGA GUARD Sumber Omega-3 Terbaik Kami?

Tahu tak kenapa OMEGA GUARD SHAKLEE sumber Omega-3 terbaik kami sekeluarga?

Omega Guard ni SUPPLEMENT PERTAMA untuk suami saya, Yusri. Dia orang pertama dalam keluarga kami yang makan Omega Guard ni tau. Kesan daripada pengambilan Omega Guard ni secara konsisten memang sangat superb! Sebab tu memang melekat di hati. Sayang sangat sangat dengan Omega Guard! ❤️

KISAH SEDIH BERMULA 7 TAHUN LALU

Masa tu doktor diagnose Yusri menghidap darah tinggi & kolesterol tinggi. Itu pun dapat detect sebab Yusri kena jalani operation untuk slipped disc kali ke-2. Sedih bukan kepalang bila doktor kata kena makan ubat darah tinggi dan kolesterol. Sepanjang hayat pulak tu. Macam kena tusuk jantung masa tu tau. Seumur hidup ke nak kena makan ubat drugs? Muda lagi kottt 😭

Nak tak nak ubat darah tinggi terpaksa makan sebab kalau blood pressure tak normal, operation tak boleh diteruskan. So kami terpaksa akur. Tapi ubat kolesterol tak makan pun. Doktor bagi ubat tapi tak start pun makan ubat tu.

MAHALNYA UBAT KOLESTEROL!
Vytorin ni lah ubat yang doktor bagi pada Yusri. Tapi tak ingat dosage yang mana.

Pastu bukan main lagi harga ubat kolesterol yang doktor bagi tu tau. Sebulan mau RM300 jugak! Tak kurang. Masa tu memang la company cover. Berapa puluh ribu pun company cover. Tapi sampai bila? Bukan kita kerja selamanya dengan company tu kan? Pastu dah lah drugs. Isk..

Memang doktor akan buat scan buah pinggang secara berkala. Kenapa? Sebab doktor pun tahu, penggunaan ubat berpanjangan sememangnya akan effect kat buah pinggang. Doktor sendiri yang cakap. Sebab tu dia akan monitor 'kesihatan' buah pinggang Yusri.


Jadi saya ambil initiatif buat bacaan, research info tentang supplements yang boleh bantu atasi masalah darah tinggi dan kolesterol tinggi ni. Kata sayang suami kan? Giler tak sayang suami. Hehe..

Baca kenapa mesti Omega Guard Shaklee dan bukannya jenama lain. Baca lagi pasal Omega-3 pulak. Tentang kandungan Omega-3. Rupanya sebanyak-banyaknya fish oil yang dijual kat farmasi, lain-lain kandungannya. Ingatkan sama je semua. 

EFFECT OMEGA GUARD

Lepas amalkan sebulan dua nampak penurunan kolesterol walaupun belum pada tahap normal. Saya ada cerita dulu dalam entry

High Blood Pressure, High Cholesterol - Kill the Silent Killer!


Walaupun penurunan masih belum pada tahap normal, Yusri teruskan lagi pengambilan Omega Guard secara konsisten, sebab kami faham omega ni bukan ubat yang boleh dapat immediate effect. Omega Guard ni bantu badan kita lebih sihat dengan kandungan Omega-3 nya. Lepas 3beberapa bulan Alhamdulillah kolesterol pada tahap normal.


Yusri sekarang konsisten sekali dengan Phytocol-ST. Memang ngam sesangat. Ahamdulillah kolesterol Yusri normal walaupun tak makan ubat doktor. Makan Omega Guard & Phytocol je. 😊

So sekarang dah faham kan, kenapa kitorang sayang sangat kat Shaklee? Ini baru 1 kesan positif Omega Guard ni tau. Nanti saya cerita apa pula kesan Omega Guard pada saya sendiri, juga anak-anak kami.

Itu lah orang kata, dah terhantuk baru nak terngadah? Ehhh betul ke peribahasa ni? Hehe..

Selagi tak sakit tak ada sibuk nak cari supplements. Tapi silap sebenarnya. Takkan tunggu sakit. Lebih baik kita elak sebelum kenaaa ☺

Kalau anda atau ahli keluarga anda ada masalah kolesterol tinggi, darah tinggi ni, saya sangat sarankan ambil Omega Guard sekarang. Sebab apa?

Sekarang ada offer Omega Guard Shaklee ni. Sampai 31 JANUARI 2018 je ok!


Boleh hubungi saya, AFFNI - Certified Shaklee Mini Nutritionist anda untuk pembelian dan consultation.
📲 012-2207966

Nak dapatkan semua produk Shaklee pada HARGA TERENDAH?
Jom daftar sebagai AHLI SHAKLEE yang sah. Lebih JIMAT, lebih UNTUNG!
MENCARI SUPPLEMENT UNTUK KESIHATAN DIRI & ANAK-ANAK TERSAYANG?
Ingin mencuba alternatif semulajadi untuk kesihatan berpanjangan?

FREE CONSULTATION,
AFFORDABLE PRICE, 
&
BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!


Sila 'Share' jika anda rasa entri ini bermanfaat

No comments :

Post a comment