Shaklee Meal Shakes – Arissa’s All-Time-Favorites!

Assalamualaikum & apa khabar semua…

Hari ni.. hari ke-EMPAT dalam bulan Jun 2013.. Memandangkan sebelum ni Affni belum pernah story pasal Shaklee Meal Shakes – French Vanilla, sesuai sangat la dengan promo bulan Jun ni.. Bulan ni Shaklee ada promotion untuk meal Shakes tau! Yummy.. Yummy!! Buy 6 FREE 1!!!




Actually, Arissa dah few months jugak consume Meal Shakes ni.. Kenapa Affni bagi Arissa Meal Shakes? Sebab:
  • Arissa ada masalah constipation / sembelit
Arissa sejak kecik lagi memang ada problem sembelit ni.. selalu dah jumpa pediatrician.. Tapi takkan nak depends ngan ubat je kan.. She is still too young.. So, lepas minum Meal Shakes ni slowly problem sembelit ni hilang dengan sendirinya.. Walau pun baru 3 tahun, Arissa sangat memahami perasaan mama and papa die bila tengok die sembelit. Sedih kan.. So now, tau tak ape ayat yang die buat everytime lepas poo-poo? Arissa akan cakap “Mama, Papa, Arissa dah poo-poo.. Tak sakit pun.. Suka tak??” Mula2 mama and papa tercengang la.. Bole la pulak die buat ayat “.. suka tak?..” That's my girl.. Problem sembelit pun dan nampak gaya nya semakin tak ada.. Alhamdulillah…

  • She is a picky eater!!
Sebelum2 ni.. alangkah susahnya nak bagi Arissa ni makan.. Semua benda pun tak nak.. yang die nak hanya lah nasi putih kosong! Ha.. macam mana tu? Tak kan tiap kali pun makan nasi putih kosong je kan? Mana khasiat dan zat nye.. Susah hati mama nye ni… Dah try bagi pelbagai jenis vitamin yang dipercayai boleh naikkan selera makan.. tp tak jalan jugak.. So, why not we try Meal Shakes?! 


Alhamdulillah.. Sekarang ni Arissa dah semakin kurang songeh nak makan.. hehe.. Dalam erti kata lain, boleh la nak makan ape pun yang kita masak.. Dah tak memilih.. Terima kasih kepada Shaklee Meal Shakes!

Ada orang tanya, sedap ke Meal Shakes ni? Nak ke budak2 minum? Haa.. Memang sedap!! Affni sendiri pun suka Meal Shakes ni! Nak tau camne rasanya? Kena cuba sendiri la.. hehe.. Tapi, dari deria bau dah rasa kami sekeluarga, bau dan rasa die macam ais krim paddle pop rainbow tu.. SEDAP! Belum rasa lagi… bau die pun dah mengancam! Arissa dah pandai demand nak susu apa kalau nak minum. Die akan cakap.. “Mama, nak milk.. putih” atau “mama, nak milk coklat” atau “Mama, nak milk aiskrim!”. Yang bermaksud, nak susu putih biasa, atau susu coklat, atau MEAL SHAKES! Dan selalunya milk aiskrim la kan.. hehe..


Selain daripada tu, banyak lagi khasiat Meal Shakes ni. Antaranya:
  1. Membantu meredakan masalah eczema dan alergi
  2. Memberi tenaga kepada atlit
  3. Sumber nutrisi untuk sarapan yang cepat, mudah dan ringkas
  4. Boleh dijadikan makanan ringan bila-bila masa sepanjang hari 
  5. Memberi tenaga kepada ibu menyusu terutama yang berpuasa
  6. Meningkatkan IQ terutamanya pada kanak-kanak
  7. Menguatkan antibodi bagi yang sering demam
Oh ya, sebelum terlupa.. walaupun Meal Shakes ni menjadi pujaan ramai ibu, mama, mommy, ummi diluar sana.. Tapi, Meal Shakes bukan untuk kanak-kanak sahaja ye. Orang dewasa juga boleh mendapat khasiat daripada Meal Shakes ni.. Even Affni sendiri pun minum Meal Shakes ni.. Kenapa? SEDAP, BERKHASIAT & MEMBERI TENAGA!

Bercakap mengenai tenaga ni.. elok sangat la tu kalau kita buat persediaan awal untuk menyambut bulan Ramadhan tak lama lagi kan.. Nak berpuasa sebulan.. Tenaga sangat perlu! Meal Shakes ni lebih kurang sama fungsinya macam ESP yang boleh memberi tenaga. Yang lebih baik adalah Meal Shakes ni boleh dikongsi seisi keluarga.. termasuk anak2.. Sangat membantu kepada anak2 kita yang baru nak belajar berpuasa..

Seperti yang Affni dah maklumkan tadi, bulan JUN ni Shaklee ada promosi untuk MEAL SHAKES.. PERCUMA 1 canister dengan setiap pembelian 6 canister! Boleh kongsi2 dengan kawan-kawan untuk mendapat promosi ini.. Namun, tiada salahnya bagi yang ingin membeli kurang daripada itu.. Untuk makluman, MEAL SHAKES pernah mengalami kehabisan stok sebelum tamat promosi disebabkan sambutan yang tinggi.. Jadi, kepada sesiapa yang mementingkan kesihatan lebih-lebih lagi menyambut Ramadhan ni, jangan lepaskan peluang keemasan ni ye.. Affni sendiri nak grab promo ni untuk keluarga.. Jangan terlambat.. Nanti menyesal!

HEALTH is WEALTH ^_^

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Untuk keterangan lanjut, boleh hubungi:




Sila 'Share' jika anda rasa entri ini bermanfaat

No comments :

Post a comment