Shaklee Business Leaders Conference 2019 - Tomorrow Starts Today!


By: Affni Shahida Jamaludin

23 February 2019 telah berlangsungnya Shaklee Business Leaders Conference (BLNC), event tahunan paling ditunggu-tunggu oleh semua Shaklee business leaders termasuklah saya sendiri. Berbanding dengan tahun lepas, BLNC 2018, kali ini, syukur alhamdulillah saya berjaya bawa bersama leaders saya dalam MINDMASTERS.

Aina (tengah), salah seorang top leaders dalam MINDMASTERS datang jauh daripada Kuching Sarawak 

Seawal jam 9 pagi kami telah berada di Sunway Pyramid Convention Centre. 

Kami terus ke kaunter pendaftaran 

This is why they called me MAMACILIK!
All vivix desserts! Ice cream, cupcake, juice!

Antara MIND leaders yang hadir. Dua dari kanan, Master Kam Maria

Kami dah ready untuk BLNC bermula! Yeah!

"SEMUA SHAKLEE BUSINESS LEADERS BOLEH ATTEND BLNC?"

Tidak. Walaupun seseorang itu pernah suatu ketika menjadi business leaders Shaklee, dia belum tentu dapat ke event BLNC ni. BLNC ni sangat sangat special. Khas hanya untuk business leaders yang capai kriteria yang ditetapkan oleh pihak Shaklee management. Antara kriterianya adalah seperti, capai personal & group sales tertentu yang ditetapkan, konsisten jalankan bisnes dan grow business leaders di dalam team, aktif mengembangkan team di seluruh Malaysia, dan sebagainya.

Siapa leaders yang konsisten tu? Mereka adalah yang dapat INCOME BULANAN sebanyak 4-5-6 angka secara konsisten. Bukannya bulan lepas dapat, bulan ni dapat beberapa ratus saja.


Banyak rewards yang kita boleh dapat kalau buat betul-betul dan konsisten dalam bisnes Shaklee sebenarnya. Sangat banyak! Sangat mewah! Ini jugalah antara sebab yang buat kami sayaaang sangat dengan bisnes Shaklee. 

Walaupun hanya bekerja dari rumah, small office di rumah sendiri sambil anak-anak membesar & berada depan mata, kerjaya dengan bisnes Shaklee ni setanding kerja di office. Ada income besar, payslip (bonus statement) yang laku untuk buat loan kereta & rumah, bonus kereta setiap bulan Shaklee bayar installment kereta sampai bila-bila, trip-trip mewah percuma, convention dalam dan luar negara, dan macam-macam lagi lah.

Lagipun, Shaklee kan dah ada produk terbaik yang terbukti SELAMAT dan BERKESAN sejak lebih 104 tahun dulu. Sebab tu lah kami setia sebagai pengguna sejak 2011 dan setiap hari memang ramai sangat customers baru dan lama yang setia dan repeat order dengan kami.

4 keturunan in Shaklee business

Syukur Alhamdulillah. Tahun ni ramai sangat team Mamacilik INdredible Dazzles (MIND) atau dulunya dikenali dengan nama MAMACILIK EMPIRE yang layak ke BLNC 2019 tahun ini. Satu kepuasan buat diri sendiri sebagai mentor tau bila kita dapat bawa bersama team untuk hadir event berprestij macam BLNC ni.



Ok jom kita layan gambar-gambar sepanjang event ni.

Majlis bermula dengan presentation daripada Presiden Shaklee Malaysia, Ms Helen Lam
Helen tekankan tentang visi Shaklee Malaysia untuk tahun 2019/2020 ni iaitu sebagai 
THE LEADING NUTRITION & WELLNESS COMPANY IN MALAYSIA

New Rank Achievement Bonus

Bonus ni bukan bonus setiap bulan yang kami dapat tu. Ni kiranya EXTRA bonus yang Shaklee nak bagi kepada semua business leaders yang berjaya capai certain criteria. Bonus ni lebih lagi daripada yang Shaklee offer last year. Memang best sangat sangat!

Kita AIM BIG! Start from RM16,000 - RM32,000 tu. InshaAllah. Aamiin!

This is MY NEXT TARGET. Key Coordinator by July 2019!

By the time I ranked up Key Coordinator,
InshaAllah 1 FREE ticket to Switzerland + 1 FREE ticket to KOREA all-in!

Inilah 2 destinasi yang Shaklee nak bawa kami tahun depan
Best sangat sangat bila kita dapat pergi FREE VACATION fully sponsored by Shaklee ni. Trip 5 stars tau bukan trip budget. Dilayan bak raja dan permaisuri.


Of course semua Shaklee leaders & business builders nak sangat pergi free vacations ni. Semua dah pakat excited bila tau destinasi yang Shaklee nak bawa tahun depan. Tapi, macam mana nak buat sampai boleh achieve semua ni?

Ha.. kat sini lah yang buat kami lebih lagi sayang Shaklee. Shaklee tak biar kita terkontang-kanting fikir sendiri marketing strategy dan planning tau. Shaklee sedia kan banyak sangat materials, marketing plans, supports.

Pelbagai channel Shaklee sediakan bahan untuk business builders.
Online and Offline. 360 degress coverage!

Beberapa idea yang Shaklee bagi untuk tahun ni

"Senang ke nak berjaya dalam Shaklee?"

Ya. Senang! Kecuali bagi orang yang ada penyakit M.
M.A.L.A.S

Kenapa?

Cuba bayangkan, Shaklee dah sediakan semuanya. Dari Produk, Plan Marketing, Philosophy, semua lah. Kita tinggal nak kena execute je! Tak payah nak pening-pening nak fikir pasal ingredients ni sesuai ke tak, nak pergi uruskan bab halal, packaging apa semua macam founder product. Tak perlu! We just execute je business plan tu.

Tak tahu nak start? Meh sini Kak Aff guide bersama-sama team MIND semuanya.

Ada beberapa lagi slides yang Shaklee present tentang marketing plan ni masa BLNC. Kita simpan exclusive untuk team ya. Hehe..

Ahaa.. Ada satu science symposium yang sangat menarik perhatian presented by Mr. Les Wong yang dah consume Shaklee selama 41 tahun! InshaAllah saya akan buat satu entry lain untuk kongsikan tentang topik ni.

It is about the TELOMORE EFFECTS!


NEW PRODUCTS LAUNCHING SOON!

Next adalah tentang produk-produk yang akan ada semula dalam masa terdekat dan juga produk-produk baru yang akan dilancarkan pada tahun ni. Haaa.. Nak tau apa?

Nutriferon akan kembali dengan packaging baru yang lebih terampil!
Seronoknya bila tahu Nutriferon nak ada balik dah! 

Inilah makanan yang kami sekeluarga ambil bila ada tanda-tanda nak demam, selsema, bila dah start nak sakit tekak, dan juga bila kami nak pergi bercuti yang sememangnya tempat tu ada sangat ramai pengunjung. 

Kena pasang perisai untuk lindungi badan dengan tingkatkan imun / boost imun sistem badan terutamanya anak-anak!

Collagen Powder juga kembali dengan new packaging.
This is the best supplements untuk kulit yang pernah saya makan.
The best ever!
Minuman isotonik Shaklee dengan perisa baru akan ada menjelang bulan Ramadhan tahun ini!

Biasanya kalau sebut isotonic drinks mesti orang akan suggest 100 plus kan? 
Tapi 100 plus tu ada gas (bikarbonat) dan tinggi kandungan gula tau! 
Performance Drink Shaklee ni lebih natural dan selamat untuk kesan jangka masa panjang.

Vivix in capsules akan masuk pasaran Malaysia tahun 2020! Wow!

Makanan yang sangat penting untuk mereka yang sayang diri pada zaman ni. Kenapa saya kata ia makanan? Sebab Vivix not even dikategorikan sebagai makanan tambahan dalam Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM). Telalu banyak khasiat VIVIX yang semua orang perlu tahu. Tiada saingan terdekat dari syarikat lain yang mampu tandingi Vivix!

Ok sekarang kita masuk pula kepada bahagian produk apakah dalam range skincare Shaklee yang bakal di bawa masuk ke Malaysia tidak lama lagi.

2 jenis masker jenama YOUTH akan masuk pasaran Malaysia!
Hydrating Gel Mask (Gold mask) & Purifying Clay Mask.

Ya Allah! Best nyer mask ni! Tak sabar nak beli!

Berpeluang cuba sendiri texture Clay Mask & Hydrating Mask Youth!

Day cream without SPF juga akan dilancarkan!
Semestinya dengan tekstur yang lebih ringan dan kurang berminyak.
 
Yeay! Youth Skincare Travel Kit yang comel akan berada di pasaran Malaysia soon! Ramai sangat customers yang tertunggu-tunggu travel kit YOUTH skincare version ni.

VIVIX DESSERTS

3 jenis dessert berasaskan Vivix disajikan kepada kami semasa BLNC:

1. Vivix Juice


2. Vivix Cupakes

So yummy!

Healthy cupcakes. So cute!

3. Vivix Ice Cream




Kenapa Shaklee serves variety of Vivix desserts?

Because Vivis is soooo special on for special people like us! Hehehe..

Antara MIND MASTERS yang hadir di BLNC 2019 

The mighty Muscadine Grapes

The highest levels of polyphenols

Start Your Own Business!

Target untuk next cycle, Shaklee sediakan lebih banyak kelas dan training untuk semua SID yang betul-betul serius nak berjaya dalam Shaklee.

Business plan tersedia. Tinggal nak follow je.

Salah satu awards yang Shaklee tawarkan.

Kami dah sampai Switzerland! 
2 free tickets to Switzerland fully sponsored by Shaklee. Alhamdulillah!

Of course kami bukan pergi berdua je

Kami juga akan ke Korea! Free trip fully 5 stars vacation by Shaklee!

Behind every successful WOMAN there’s a SUPPORTIVE MAN

Master Firdaus, Master Yusri dan Master Hafiz. Tanpa diorang para suami ni, kami pun takkan sampai ke tahap ni. Thanks for all your great help & support in our business.

Want to be part of Business Leaders at Mamacilik INcredible Dazzles (MIND)?

Call / WhatsApp 
012-2207966
Let's be part of us!

FALL IN LOVE WITH BEAUTY NUTRITION INDUSTRY?
LET'S HAVE THE BUSINESS OPPORTUNITY IN SHAKLEE WITH 
THE WALKING BEAUTY!


Tomorrow starts today!



Sila 'Share' jika anda rasa entri ini bermanfaat

No comments :

Post a comment