Online Coaching - "Blog Medium Utama Bisnes"

Assalamualaikum para pembaca setia MamaCilik.com yang dirahmati Allah..

Ramai orang ingat orang yang dah berjaya bisnes memang sejak azali pandai bisnes. Takkk! Silap sangat tu. Mana ada baby yang lahir-lahir je terus pandai berjalan, apatah lagi berlari!

Actually, bisnes akan jadi mudah bila kita tahu caranya.

Bisnes akan jadi mudah bila kita ada mentor yang telah berjaya dan kita ikut nasihat/follow mereka.

Bisnes akan jadi mudah bila kita letak sepenuh pergantungan rezeki kita kepada Allah s.w.t

Itu BISNES.

Baru-baru ni, saya bersama-sama leaders di dalam keluarga besar Maria Firdaus Empire bergabung tenaga mengadakan Online Coaching di Telegram group untuk anak-anak didik bisnes kami yang baru menceburkan diri dalam bisnes Shaklee ni.

Apa yang kami bincangkan?

Perbincangan Online Coaching tersebut berkisar tentang,
bagaimana BLOG MENJADI MEDIUM UTAMA di dalam bisnes Shaklee. 


Antara yang turut dibincangkan adalah, 
  • Pemilihan nama blog
  • Blog vs. Facebook
  • Tips tingkatkan SEO
  • Tips nak menulis di blog 
  • Tips supaya ramai orang contact kita melalui blog

Saya mula tulis blog sejak saja cuba-cuba tips yang mentor bagi. Alhamdulillah.. Sehingga ke hari ni sangat ramai customer yang datang kepada saya melalui blog ni. Padahal kalau sebelum ni nak baca blog orang lain pun tak minat. Hehe.. ^_^


Apabila dah beberapa tahun buat blog, baru tahu, best rupanya tulis blog ni. Dalam masa yang sama kita dapat bantu ramai orang di luar sana. Ilmu nutrisi yang kita ada perlu disebarkan agar lebih ramai orang yang faham dan sedar tentang kepentingan nutrisi serta bagaimana setiap daripada masalah kesihatan itu kita boleh bantu dengan mencukupkan nutrisi-nutrisi tertentu.


So.. Kepada seluruh Mamacilik Empire, lets blogging and be the master!

Alang-alang buat bisnes, biar sampai jadi kaya. 
Alang-alang kaya, biar jadi jutawan yang bertaqwa 
dan memberi manfaat kepada ramai insan di dunia ini.

Terima kasih kerana membaca hingga akhirnya. Kalau anda rasa anda perlukan sebuah bisnes bersama-sama sebuah empire yang sangat happening, support yang tidak putus-putus, guidance daripada leader-leader yang telah berjaya, jom sertai kami di Mamacilik Empire sekarang! 

Untuk hari ini, saya hadiahkan kepada anda, 13 Tips Untuk Berjaya Dalam Bisnes! Semoga bermanfaat.

Wassalam.

Affni Shahida
Your Shaklee Business Leader

MENCARI BISNES UNTUK MENINGKATKAN EKONOMI KELUARGA?
Sudah bersedia dengan ekonomi yang semakin tidak menentu?

Sertai 'rumah' kami yang sangat happening dan penuh dengan aura positif!

FREE CONSULTATION,
AFFORDABLE PRICE, 
&
BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!

Sila 'Share' jika anda rasa entri ini bermanfaat

No comments :

Post a comment