NEGATIF MODAL TAPI BERJAYA DAPAT RM2100 SEPANTAS KILAT

Lagi-lagi masalah dan isu yang sama. MODAL!

Baru-baru ni saya ada kongsikan tentang kisah anak didik bisnes mobile spa TWB saya sendiri, Aina yang melalui liku-liku hidup yang sangat mencabar namun berjaya dapat modal seterusnya berjaya dapat balik modal dalam tempoh sepantas 12 hari walaupun secara part time! 

Kalau anda belum pernah ikuti kisah Aina, boleh baca di BERJAYA BALIK MODAL DALAM 12 HARI DENGAN BISNES MOBILE SPA TWB!

Hari ini, sekali lagi saya nak kongsikan kepada pembaca mamacilik.com semua tentang seorang TWB beautician, Amy yang pada asalnya ZERO MODAL tapi berjaya dapatkan modal bila beliau percaya dan sangat yakin. 


Apa pengakhiran kisah Amy? Jom sama-sama kita ikuti selanjutnya...

PROVEN RESULT BISNES MOBILE SPA TWB  

Nama saya Amy berumur 32 tahun. Sudah berkahwin dan mempunyai 3 orang cahaya mata. Saya seorang pembantu pendaftaran di JPN Melaka Tengah. Amy mula join mobile spa TWB pada April 2018.

Ada orang tanya saya, "Kenapa Amy join TWB?"

Saya jawab, "Sebab saya nampak masa depan yg cerah dlm TWB ni."

Amy bukan orang senang. Walaupun seorang penjawat awam, tapi hutang keliling pinggang. Sebab tu amy sedaya upaya cari peluang untuk tambah pendapatan. Apa je yang Amy tak buat sebelum ni? Semua Amy pernah buat. Bisnes yang kene buat loan puluh ribu pon ada tau!

Saya juga sama macam kebanyakan orang. Masalah tiada modal. Seriously cakap memang saya sangat bermasalah dari segi kewangan.

Actually dah lama dah intai-intai TWB ni.. Dari pakej murah sampailah bulan April hari tu pakej RM1999. Tapi disebabkan masalah kewangan yang sangat-sangat serius saya hanye mampu intai dari tirai kamar saje. Huhu..

Perati & nak tapi tak berani nak mulakan langkah. Lagipun Amy fikir, "Aku nak makan pon tak cukup ni kan pulak nak melabur2 ni kan."

Bukan saja tak ada modal, tapi negative modal!

Amy mula terjebak bile TWB offer RM99. Masa tu tak fikir apa. Terus join dengan harapan boleh buka spa dengan harga RM99. Sangat tak logik kan? Hehe
🤭🤭

Tapi nak join preview RM99 pon tak ada duit sebenarnya. Korek lah mana yang ada.

Actually masa founder promote projek buat duit TWB RM99 ni masa tu Amy mmg sangat-sangat perlukan duit.Amy buntu! Hutang keliling pinggang!

Dan yang paling teruk, kereta sangkut berbulan-bulan, bukan 1 bukan 2 bukan 3. Tapi berbulan-bulan!

Kalau nak cakap pun malu. Bayangkan..
😭😭

Buntu nak cari duit Lawyer, wakil pihak bank call berkali-kali mintak hutang. Lawyer suruh bayar amaun yang ditetapkan pada waktu yang dijanjikan.

Bayangkanlah.. mana nak amik duit?? Nak jawab telephone pun takut!

Sehinggakan pada waktu dijanjikan Amy tak dapat nak tunaikan bayaran yang diminta. Hanya mampu bayar separuh saja amaun. Mase tu dah memang sedih gile. Redha jela kalau kereta ditarik waktu tu. Tapi faham tak, kereta yang kite gune hari-hari nak cari rezeki nak kene tarik.
 
Alhamdulillah... Atas perbicangan dengan lawyer, dapat reschedule bayaran.

Tapiii bayangkanlah patutnye sebulan bayaran bulanan RM500. Tapi lepas reschedule kene bayar RM700!

RM500 pon tak mampu inikan pulak RM700!!

Sebab tu bila tengok founder post je pasal RM99, terus join. Alhamdulillah berjaya join RM99. Bile join RM99 Amy nampak peluang sangat besar dalam TWB ni

Tapi.....

Ade tapi....

Bila tengok amount yang perlu dibayar waktu tu untuk ada spa RM1999. Masa tu rasa down. Mane tak down? Kita tak berduit, hutang keliling pinggang! Lagipun baru je setelkan kereta.

Mana nk cari duit oiiii! Stresss! Buntu! Tapi mau!

Nak sangat-sangat join!

Tambah tolak bahagi darab + - / *

Tak cukup-cukup!
Memang zero!
Tak ada langsung!

Ada pun nak harap gaji. Tapi gaji tinggal berapa je? Nak tau gaji bersih dalam payslip???

RM799 JE!

Tu tak masuk hutang di luar payslip. Ko rase???
Tapi disebabkan nakkkk sangat, hari-hari berangan ada spa sendiri.

Mase tu fikir, INSYAALLAH aku boleh. Yakin. Ade rezeki.

Org lain dapat gaji suka, Amy dapat gaji nangis! Suami bukan tak tolong. Tapi suami keje sendiri. Pendapatan tak tetap dan ada komitmen lain.

Mentor selalu wasap dan call, tanye berkenaan penyertaan TWB ni. Dalam hati membuak-buak nak join full pakej.

Tapi masa tu confident je. Mentor tanye nak join tak? Amy jawab je Amy akan join gak sebelum habis bulan. Tapi kepala berputar2 fikir nak cari modal.
 
Adik beradik? Tak payah cakaplah. Hari-hari Amy wasap mintak tolog modalkan. Tapi semua tak bagi. Tak percaya. Hari-hari wasap tau. Hari-hari merayu. Tapi tak dilayan. Sedih kan?

Nak mintak tolong adik beradik pon kite fikir diorang pun tak cukup.

SINAR HARAPAN

Nak tahu tak? Tanpa disangka-sangka Allah kurniakan rezeki yang tak disangka-sangka. Alhamdulillah dalam pening-pening fikir modal, gaji keluar, masuk sekali dengan duit tanggung kerja (back dated).

Masa tu rasa YA Allah... Rezeki apa yang Kau bagi ni ya Allah. Kau bagi pada saat aku memang perlu sangat-sangat!

Padahal sepatutnye duit tu patutnya dapat tahun lepas. Tapi tak dapat-dapat. Sekali dapat tepat pada waktunya.

Tapi duitnya tak la banyak. Ada dalam RM1000 ++ je.

Amy nekad untuk guna duit gaji tu.

Walaupun tambah duit gaji masih tak cukup. Dan Amy korek-korek la mana yang patut sampai cukup rm1999.

Masa tu rasa nak nangis pon ada.. sebab kalau Amy join & bayar RM1999 habis semua duit! Tak ada duit nak belanja.

Tapi Amy percaya TWB mampu ubah hidup Amy.

Kebetulan duit tabung haji anak-anak ade sikit. Korekla.. TERPAKSA!

Buat malu je kan.. Dahlah duit anak tak seberapa, korek pulak tu.

Conversation Amy dengan founder TWB
Serius memang tawakal. Masa tu memang tak ada duit dah. Harapkan duit dari suami je.

Alhamdulillah selesai training 28 april 2018. Masa tu lagi 2 minggu nak puasa.
Percaya atau tak, sepanjang bulan puasa Amy dapat duit spa RM2100!

Macam tak percaya. Tapi alhamdulillah Amy gunakan sepenuhnya duit spa beli baju raya anak-anak. Baju raya memang tak beli langsung waktu tu.

Memang tawakal & harap duit spa semata. Alhamdulillah rezeki Allah tak pernah salah alamat.

MINDA SEDAR & MINDA SEPARA SEDAR

Walau apa pun kita nak buat, mindsetting sangat penting. Minda positif ni sangattt penting.

Minda kita ni ada 2:
1. Minda Sedar 
2. Minda Separa Sedar

90% drpd badan kite ni milik MINDA SEPARA SEDAR


Kata Amy lagi...

Kita perlu seiringkan kedua-dua minda ni untuk kite berjaya.

Contohnya: 

Minda sedar kita nak join RM1999. Tapi minda separa sedar kita kata "Boleh ke aku buat spa, ada ke orang nak spa dengan aku, aku tak pandai marketing..."

So tak seiring. So kita pon tak ada usaha nk ke arah tu. Kita jadi down. Rasa malas. Rasa  lemau. Tak ada semangat.
Sebab ape?

Sebab minda separa sedar tak arahkan badan kita untuk buat pun & akan tarik tenaga-tenaga dan sumber-sumber negatif dekat dengan kita.

WAKTU AKTIFKAN MINDA SEPARA SEDAR

Ada waktu-waktu untuk kita aktifkan minda separa sedar ni.

Waktu-waktu ni dipanggil ALPHA WAVE


Pengantara minda sedar dan separa sedar

Kalau kita rasa TAK BOLEH, itu betul.
Kalau kita rasa BOLEH, itu pun betul.
Semua bermula dari fikiran. 
Hanya kita yang boleh tentukan nasib kita.


Amy mengakhiri perkongsian beliau dengan penyata income penjuru ke-2 TWB.

Apa yang lagi best, saya bukan saja dapat income spa, tapi dengan TWB saya merasa 6 penjuru income!
Ni salah 1 income Amy tanpa buat spa

Amy hanya salah satu PROVEN RESULT & PROVEN SUCCESS TWB. Bayangkan buat Spa saja pun mampu dapat 4 angka sebulan walaupun secara part time.


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Anda terinspirasi dengan kisah dan perjalanan Amy bermula dengan mobile spa TWB?

Nak jadi sebahagian daripada kami di TWB Mobile Spa family?

Tunggu apa lagi??
Jom sama-sama kita jana pendapatan dengan skill mobile spa dengan TWB sekarang!
Let's be part of us in Mamacilik Empire!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Hubungi AFFNI di 012-2207966 untuk tempahan tarikh kursus. 

Tempat adalah terhad bagi setiap sesi!



Sila 'Share' jika anda rasa entri ini bermanfaat

No comments :

Post a comment